WIBK tog storseger på hemmaplan

En halv period tog det att komma igång med målskyttet, sen gjorde man fem raka mål. "Jag hade hoppats på det dubbla", sa tränaren.

WIBK:s Maja Andersson stod för ett mål och en assist i segern över Mörbylånga.

WIBK:s Maja Andersson stod för ett mål och en assist i segern över Mörbylånga.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2019-10-28 14:44

Westerviks IBK hade inga problem att besegra Mörbylånga GOIF i söndagens division 2-match i Sporthallen då man vann med 5–1 (3–0, 1–0, 1–1).

– Vi var mer överlägsna än vad siffrorna visar, men vi kom in i deras låga tempo. De var mycket sämre än oss och det borde vi ha dragit nytta av på ett bättre sätt. Jag hade velat se mer av våra tjejer, sa WIBK-tränaren Peter Johansson.

Efter första perioden ledde hemmalaget komfortabelt med 3–0 efter att ha haft det mesta av spelet.

– Vi var på deras planhalva i stort sett hela tiden och borde ha gjort minst ett par mål till, menade Johansson.

Andra perioden blev hackig då Mörbylånga drabbades av två skador, vilket ledde till två långa avbrott.

– Vi fick värma upp igen med uppvärmningsbollar efter ett tag och gjorde bara ett mål i den perioden, vilket verkligen var i underkant.

I tredje blev det dock ett högre tempo.

– Spelet blev också bättre, men tyvärr fick vi bara in ett mål. Extra tråkigt var att vi släppte in ett mål med 49 sekunder kvar av matchen. Det hade varit roligt att få hålla nollan och dessutom var det Mörbylångas första mål för säsongen, berättade Peter Johansson som ville berömma samtliga men ge ett extra plus till Ellinor Johansson.

– Alla gjorde det bra, men kan bättre, avslutade han.

Poäng, WIBK: Ellinor Johansson 1+1, Josefin Svensson 1+1, Maja Andersson 1+1, Hedda Ivarsson 1+0, Jennie Schöldqvist 1+0, Annie Magnusson 0+1.

Karta: Sporthallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!