Fransson tillbaka i LHC – som målvaktstränare

Här är Linköping HC:s senaste nyförvärv. Jonas Fransson återvänder – som målvaktstränare.

Förre VIK-målvakten Jonas Fransson blir målvaktstränare i LHC.

Förre VIK-målvakten Jonas Fransson blir målvaktstränare i LHC.

Foto: Ellen Nielsen Kindstrand

Ishockey2019-09-26 13:12

– Det ska bli jättekul, säger han i en intervju på klubbens webbplats.

Många LHC-supportrar går i väntans tider och hoppas att general managern Niklas Persson ska presentera en och annan förstärkning efter den tuffa starten med bara två poäng på de fyra första SHL-matcherna.

Närmast väntar bortamöte med Luleå på torsdagen – och då finns ett nytt namn med. Som målvaktstränare och videocoach.

På grund av en allvarlig knäskada med operation och efterföljande rehabilitering tvingas Mikael Vernblom till ett åtminstone tillfälligt uppehåll och då plockas Jonas Fransson, 39, in som ersättare.

Niklas Persson säger:

– Det känns bra att vi fick till den här lösningen. Vi har haft en öppen dialog med Jonas sedan i somras, då han samarbetade med Mikael Vernblom, och har försökt hitta en roll i föreningen. När den här möjligheten öppnade sig så föll det sig naturligt att Jonas får chansen.

Jonas Fransson inledde karriären i Tranås och under arton säsonger på elitnivå blev det spel i bland annat HV, Leksand, Rögle och Linköping. Han gjorde fyra säsonger i LHC, mestadels som reservmålvakt bakom Fredrik Norrena och Rastislav Stana, och fick uppleva dubbla SM-finaler.

Jonas Fransson var också tongivande under Västerviks IK två första säsonger i Hockeyallsvenskan. Direkt efter sista säsongen i Västervik och avslutad karriär utbildade han sig till målvaktstränare och efter en säsong i rollen med Tranås AIF i division 1 får han nu chansen på SHL-nivå.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med målvakterna (Jonas Gustavsson och Jacob Johansson), säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!