Klart att Andrae får speltid i SHL

I torsdags satt han på bänken. På lördag kväll är tanken att Emil Andrae ska få göra sina första byten i SHL.

Emil Andrae kommer göra sin första skär i SHL på lördagskvällen när HV 71 tar emot Brynäs.

Emil Andrae kommer göra sin första skär i SHL på lördagskvällen när HV 71 tar emot Brynäs.

Foto: JONAS LJUNGDAHL

Ishockey2019-11-29 12:55

17-årige Emil Andrae var omklädd när HV 71 besegrade Växjö med 4–2 i torsdags, men det blev ingen speltid.

– Jag fick beskedet på morgonen att jag skulle vara med. Tränaren sade han inte kunde lova någon speltid, men att jag skulle vara redo. Även om det inte blev någon speltid så var det en häftig upplevelse att vara med i båset, säger Emil Andrae, som har Västerviks IK som moderklubb.

Anledningen till att den talangfulle backen fick denna chans var att Christoffer Persson är utlånad samtidigt som Jesper Williamsson var sjuk.

– Sedan Christoffer blev utlånad har jag varit åttonde backen i truppen och vi har alltid med oss sju backar i varje match.

Emil har tränat en hel del med A-truppen under hösten. Det har dock varit en del pusslande för att få ihop det med J 20-lagets matcher.

– När jag tränar med A-laget så tränar jag inte med J 20. Det är väldigt sällan som jag kör dubbla pass.

– Att träna med A-truppen är väldigt lärorikt. Det gäller att vara beredd hela tiden annars smäller det till även på träningarna. Största skillnaden är farten och hårdheten i passningarna. Det gäller att vara noggrann hela tiden, säger Emil.

På lördagskvällen spelar HV 71 hemma mot Brynäs och då kommer Emil med största sannolikhet att få kliva ut på isen för första gången i SHL-sammanhang.

– Jag har fått beskedet att jag ska vara med och tränaren har sagt att jag kommer att få några byten. Det blir en häftig upplevelse att få spela inför HV-fansen, konstaterar Emil Andrae.

Karta: Kinnarps Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!