KLART: Backprofilen stannar i Västervik

Det tog sin tid men sedan rasslade spelarsignaturerna in i rask takt. Den back som blir sist in i Västerviks IK:s lagbygge presenterades under måndagen.

Oskar Drugge spelar i Västerviks IK även kommande säsong efter att klubben offentliggjort backens kontraktsförlängning på måndagen.

Oskar Drugge spelar i Västerviks IK även kommande säsong efter att klubben offentliggjort backens kontraktsförlängning på måndagen.

Foto: SUVAD MRKONJIC

Ishockey2020-08-31 15:03

Oskar Drugges vara eller icke vara i VIK-tröjan den kommande säsongen har varit osäker. Nu står det klart att den högerfattade backen blir kvar i klubben.

"Det känns bra med ytterligare en säsong i Västervik, både jag och klubben vet vad vi får av varandra så det var skönt att vi kunde nå en överenskommelse till slut", säger han till VIK:s hemsida.

Därmed kommer den profilstarke backen att gå in på sin femte säsong i VIK-tröjan. Under tiden har han hunnit med utflykter till Vita Hästen, Timrå och senast AIK, från vilka han anslöt till VIK i december ifjol.

undefined
Oskar Drugge har spelat över 140 matcher med VIK och fler kommer det att bli.

"Drugge kom tillbaka till oss i mitten av förra säsongen och vart en injektion till hela laget. Vi känner Oskar och Oskar känner oss efter fyra säsonger med Västervik och på så sätt känns det bra att vi nu är överens om en förlängning. Vi förväntar oss att Oskar tar större plats både på isen och i omklädningsrummet. Han tillsammans med Erik och Victor är dom som spelat i klubben längst och är dom som nånstans ska sätta nivån vidare", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till hemsidan.

Om den kommande säsongen säger Drugge:

"Säsongen i sig blir säkert annorlunda till en början utan publik, men förhoppningsvis blir det tillåtet inom kort. Laget tycker jag ser riktigt spännande ut, men det handlar som alltid om att få ihop gruppen på ett bra sätt för att bli framgångsrika."

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!