Målvaktsproblem och profilen återkallad

Västerviks IK har varit hemma och laddat om för ännu en bortaresa. På måndagens träning saknades flera spelare.

Dan Pettersson har kallats tillbaka av LHC.

Dan Pettersson har kallats tillbaka av LHC.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-12-02 12:04

Och dessutom var huvudtränaren Mattias Karlin frånvarande. I hans ställe knöt sportchefen Emil Georgsson på sig skridskorna och hjälpte Mikael Johansson med måndagsträningen. Laget åker till Örnsköldsvik på tisdagsmorgonen för att under onsdagen möta Modo på bortaplan.

– Karlin är hemma och vabbar, berättar Georgsson.

I fredagens match mot Mora blev Adam Vay pååkt och fick bryta matchen. Då VIK några dagar tidigare fått ordinarie förstamålvakten Samuel Ward skadad hamnar man i ett prekärt läge gällande målvakter.

– Båda är skadade så vi måste hitta en målvakt, vi håller på med det och det ska vara på gång. Vi har egentligen hållit på med det sen i fredags natt, säger Georgsson.

Saknades gjorde också Dan Pettersson, som varit inlånad från Linköpings HC. Han är tillbaka-kallad av LHC och kommer som det ser ut nu inte att återvända till VIK.

– Dom ville ha hem honom och det är inget vi kan göra åt det, han är deras spelare. Vi visste om förutsättningarna och planen var först och främst november ut.

På träningen saknades Victor Wänghult, skadad sedan tidigare, samt Erik Gustafsson, utlånad till Vimmerby. Målvakter var juniorerna Alexander Skepp och Kristoffer Solstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!