Modos nyförvärv stängs av – missar VIK-match

Modos kanadensiske nyförvärv Adam Tambellini hann bara spela två matcher innan han nu stängs av.

Modo får klara sig utan Adam Tambellini när de gästar VIK nu på söndag.

Modo får klara sig utan Adam Tambellini när de gästar VIK nu på söndag.

Foto: Jon Häggqvist

Ishockey2019-10-23 16:00

För en tid sedan plockade VIK:s seriekonkurrent Modo Hockey in forwarden Adam Tambellini, som under förra säsongen spelade för AHL-laget Belleville Senators. Han har under sina två första matcher i Örnsköldsviks-laget noterats för ett mål. Under de tre kommande matcherna kommer Modo dock få klara sig utan sin tilltänkta spetsvärvning. Detta efter att han stängts av i tre matcher efter en förseelse i Modos senaste match, 5–0-segern borta mot AIK.

Det var i en situation i slutet av den första perioden som Tambellini tilldelades ett match penalty för en huvudtackling på AIK:s forward Henrik Rommel. Disciplinnämnden kom med sitt beslut på onsdagseftermiddagen och i den gick att läsa:

"Det är utrett att Adam Tambellini gjort sig skyldig till checking to the head som bedöms som obehärskad. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara tre matcher. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: tacklingen utdelas från sidan på en spelare som befinner sig i en utsatt position samt tacklingen medför hög skaderisk.

VIK besegrade Modo i säsongsöppningen, då i Örnsköldsvik. Nästa möte lagen emellan spelas kommande söndag, då i Plivit Arena i Västervik. Modo kommer alltså till Småland utan Tambellini, som i sitt yttrande gällande sekvensen med Rommel skrev följande:

"Jag upplever att spelaren har blicken framåt i banan i sin åkriktning och ser mig när jag kommer in i situationen framför honom, så tacklingen är inte blindside".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!