NÀra att bli matchhjÀlte i Äterkomsten

Det blev en lyckad Äterkomst i VÀsterviks IK för Dan Pettersson.

Dan Pettersson Àr tillbaka i VIK-tröjan. För hur lÀnge ÄterstÄr att se.

Dan Pettersson Àr tillbaka i VIK-tröjan. För hur lÀnge ÄterstÄr att se.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2019-11-13 22:09

Dan Pettersson blev skadad i slutet av förra sÀsongen med Linköping HC och har inte spelat en match sedan mars.

För att komma i matchform sÄ har LHC lÄnat ut 26-Äringen till VIK pÄ obestÀmd tid. Att han Àr populÀr bland VIK-fansen mÀrktes vid spelarpresentationen dÀr förre VIK-kaptenen fick rejÀlt med applÄder.

– Det Ă€r kul att vara tillbaka. Att det var VIK jag blev utlĂ„nad till gjorde det mycket enklare för mig. Det Ă€r inte sĂ„ mĂ„nga spelare kvar sedan nĂ€r jag spelade hĂ€r. DĂ€remot Ă€r mĂ„nga personer runt laget och i föreningen kvar, sĂ€ger Dan Pettersson efter 2–1-segern mot BIK Karlskoga.

Dan spelade ihop med Ken JÀger och Peter Krieger. Trion satte högst fart frÄn första nedslÀpp.

– Det var jĂ€kligt kul. Man har saknat den vinnande kĂ€nslan. Det var kul att vi kunde avgöra i förlĂ€ngningen.

Hur Àr matchformen?

– Det Ă€r klart att det var lite ringrostigt, precis som det ska vara. Det Ă€r ganska stor skillnad pĂ„ trĂ€ning och match. Jag försökte göra det enkelt och göra korta byten. Jag fĂ„r vĂ€xa in i det framöver.

VIK gav serieledarna BIK Karlskoga fullt jobb.

– Starten pĂ„ matchen Ă€r riktigt bra. Det Ă€r synd att vi inte fĂ„r lite mer betalt för vĂ„r inledning. Det Ă€r en tĂ€t och tight match. Jag gillar vĂ„rt tĂ„lamod vi har under stora delar av matchen.

Det kunde ha slutat med dundersuccé i Äterkomsten eftersom han hade tvÄ farliga styrningar nÀr VIK fick spela i numerÀrt överlÀge i förlÀngningen.

– Jag hade tvĂ„ bra lĂ€gen, men det var skönt att se Adam Plant avgöra. Det spelar ingen roll för mig att jag inte fick avgöra, konstaterar Dan Pettersson.

Karta: Plivit Arena
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!