Kvallottningen överklagas

Gislaved och Nittorp hamnade i varsin kvalserie till division I. Något de är upprörda över. Klubbarna har lämnat in en överklagan till Svenska Ishockeyförbundet.

Det är tre mil mellan Gislaved och Nittorp. Att det skulle ha blivit ett hett derby lagen emellan behövs därför ingen Niklas Wikegård för att räkna ut.

Men som det ser ut nu, kommer så inte att bli fallet. För när de bägge södra kvalserierna delades in, hamnade Gislaved och Nittorp i varsin serie.

- Vi vill hemskt gärna ha de här derbymatcherna med tanke på ekonomin. Det skulle ge oss kortare resor plus att det säkerligen kommer 400 extra åskådare då, säger Gislaveds tränare Marko Niemi.

Gislaved hamnade, som ni kunde läsa i gårdagens VT, i E-serien tillsammans med Grästorp, Västerviks IK, Grums och Hammarö. Nittorp hamnade i F-serien med Varberg, Tyringe, Pantern och Kungälv.

Det var ganska självklart i vilken serie alla lag skulle hamna i, utom just VIK och Nittorp. Det troliga är att förbundet gick på antalet mil i bortamatcher när de placerade lagen i dess serier. Nittorp har nämligen 70 mil i bortaresor i F (hade haft 71 mil i E). VIK har 124 mil i bortaresor i E (hade haft 135 mil i F).

Det är alltså ett byte mellan Nittorp och VIK som i så fall skulle kunna vara aktuellt efter överklagandet. Något som för tankarna till att Gislaved, rent sportsligt, hellre möter Nittorp än VIK i en kvalserie. Det förnekar Marko Niemi.

- Nej, det har ingenting med det att göra. Jag ser VIK och Nittorp som lika bra lag.

Men förhoppningarna om att det ska gå igenom är låga hos Nittorp och Gislaved.

- Jag har aldrig varit med om att en överklagan lett till ändring i ett sådant här fall, säger Marko Niemi.

- Nej, jag tror tyvärr inte att det händer något, vi är inställda på att spela i F-serien, säger Nittorps tränare Anders Karlsson.

 
  • Lokalt
  • TT
  • Mest lästa

Sport

  • Lokal sport
  • TT-sport
  • Mest lästa
  • Sport från TT
  • In-/utrikes
  • Lokalt

Drönare utlöste fotbollsbråk

Webb-Tv EM-kvalmatchen i Belgrad mellan Serbien och Albanien fick brytas sedan en drönare med en albansk flagga flugit in över plan - något som utlöste tumult både på plan och läktare.

Avgår efter sminkskandal

Webb-Tv Japans populära handels- och industriminister avgår.

Västervikspolitiker om valresultatet

Webb-Tv Västervikspolitikerna Tomas Kronståhl och Krister Örnfjäder (S) samt Malin Sjölander (M) kommenterar valresultatet under valnatten.