Trots förlusten mot Djurgården med 6–3 var LHC:s Fredrik Karlström glad över att besöka Hovet där han tidigare spelade för AIK.

– Det är riktigt kul att vara här igen men tråkigt att vi förlorade. Det finns inte så mycket att säga när de var bättre än oss. De gör sex mål och vi gör tre. De skapar mer och har längre tid i anfallszon än vad vi har, säger Karlström.

Eftersom du är AIK:are borde väl en match mot Djurgården vara ett riktigt rivalmöte för dig, eller?

– Jo ja, det måste man väl säga.

Under onsdagen presenterade juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén truppen till JVM – som Karlström är en del av.

– Jag ser fram emot det väldigt mycket och det känns skönt att få komma iväg en stund och spela lite juniorhockey. Jag trivs med laget som har tagits ut och det kommer att bli riktigt roligt, säger Karlström och fortsätter:

– Jag var lite färsk i början i LHC men jag tycker att jag här växt in i mitt spel mer och mer de senaste matcherna. Jag har varit pigg och tagit för mig ganska mycket. Det känns som jag kommer in i JVM med en bra form. Det kommer att vara en del skillnad eftersom det är mer strukturerat här i Linköping. Att komma över till juniorkronorna blir en liten omställning och kan vara bra. Jag har erfarenheten från förra året och har spelat nästan en halv säsong i SHL, så jag är redo.

Hur tycker du att din personliga utveckling varit i LHC såhär långt?

– Jag känner att jag tagit rätt steg och att jag ska spela på den här nivån. Jag tycker att jag har klarat av det och att det går bra. I början fick jag lite sporadiskt med istid och hade det tufft på den fronten. Men jag har växt in i det mer och mer.