KRÖNIKA Musikgruppen Maskinen sjunger ut "He-he-hej, här kommer segertåget. Rullar in som teknodromen..." från högtalarna i LHC:s omklädningsrum efter vinst mot både Leksand och Brynäs i helgen. Den sistnämnda matchen var inte en match LHC kommer att lägga på minnet efter att hela laget såg ut att glida runt på 80 procent under större delen av de 60 minuterna. Men ändå vinner de med 4–3... Det är inte ens spännande.

Varför är det inte spännande? Jo, LHC spelade mot de tippade topplagen Luleå och Djurgården i de fem första matcherna på säsongen där de vann fyra av fem matcher. Det finns därför inga spännande rivalmöten i slutet av tabellen som kan "kasta om i grytan", utan nu känns det verkligen som att laget bara ska spela av resterande matcher inför slutspelet. Det är även en otroligt haltande tabell där LHC har spelat 25 matcher jämfört med tabelltrean Luleås 19.

Samtidigt undrar folk varför publiksiffran är så dålig... där har ni svaret. Jag är imponerad över att LHC fick dit hela 90 personer till Stångebro i mötet med Brynäs. För om någon skulle be mig att göra ett så opublikvänligt upplägg som möjligt – skulle det se ut som SDHL är upplagt i dag.

Artikelbild

Jag tycker att Linköping har gjort många bra saker för att ta kliv framåt. Värvningen av Lara Stalder är en grej då hon till exempel fick sociala medier att gå bananas över den snygga straffvarianten hon satte mot Luleå. Marknadsföringen inför rekordmatchen var ett evenemang som sköttes riktigt bra. Samtidigt finns det en härlig blandning av unga talanger och rutinerade landslagsspelare i truppen som i många fall bjuder på en underhållande hockey (tycker att en av matcherna LHC spelade mot Djurgården i början av säsongen är en av de bästa hockeymatcherna jag sett i år).

Men. Ingenting hjälper om inte adrenalinet pumpas upp även hos publiken på grund av avgörande toppmöten som borde ske i slutet av en serie.

Det enda som egentligen finns att göra nu är att ladda för det framtida slutspelet. För visst tycker jag att det luktar SM-guld. Men tills dess får man vara glad för de cirka 100 personerna som tittar på plats.