Fredrik Walfredsson valde inför den gångna säsongen att kliva åt sidan efter sex raka säsonger i klubben och lämna över till duon Christer Peereboom och Daniel Schön. Men efter ett år nästan helt vid sidan om fotbollen väljer Fredrik nu att kliva tillbaka in i IFK Västervik när Peerebom och Schön tackat för sig.

– Sedan tiden i IFK har det inte blivit så mycket mer fotboll än att jag har tittat på väldigt mycket fotboll. Men nu har suget verkligen kommit tillbaka och när jag dessutom kände att en stor del av spelartruppen ville ha tillbaka mig så fanns det inte mycket att tveka på när familjen lämnade klartecken, säger Fredrik, som för första gången kommer att vara ensam huvudtränare.

Tidigare har han varit en del i en mängd olika konstallationer i IFK, fast nu kommer Fredrik Walfredsson alltså att stå på mer egna ben.

– Det blir spännande. Hur det ser ut runt omkring mig är i dagsläget inte klart. Men av vad jag hört är planen att få in en assisterande samt behålla Pekka Kourunen och "Vasse" som förra säsongen hade hand om utvecklingslaget och även hjälpte till mycket med A-laget.

För IFK Västervik, som förra säsongen slutade på en sjätteplats som varken spelare eller ledare var särskilt väldigt nöjda med, så finns det naturligt en stor revanschlusta i truppen.

– Målsättningen är att vi ska tillbaka upp till fyran. Om det sedan blir direkt eller via kval spelar ingen roll. Men både styrelsen, jag och spelarna är i alla fall överens om att det är bara det som gäller.