3–0 skrevs slutsiffrorna till på ett sällsynt kylslaget Bruksliden.

En fin säsongsöppning för AIS – en tung för IFK.

– Det känns jättebra. Skönt att starta säsongen på det här sättet, vi jobbade oss in i matchen, säger AIS-spelaren Lukas Henriksson.

Artikelbild

– Surt så klart. Det var inte det här vi hoppades på, säger Shikar Said från IFK.

Den första halvleken var lika kall som vädret. Den förblev mållös, närmast nätkänning var bortalaget med en nick i ribban.

Det var i andra halvlek det hände grejer som gjorde att publiken fick upp värmen.

Först ut: nämnde Lukas Henriksson som slog in 1–0 efter 49 minuter.

Artikelbild

– Jag såg att läget fanns, så jag smög fram. Sedan såg Victor Carlsson mig och slog en fin passning. För mig var det bara att slå in bollen. Riktigt skönt att få göra mål i första matchen, säger Lukas Henriksson.

Därefter följde ett tämligen jämnt spel. IFK låg av naturliga skäl på lite mer framåt, men AIS kändes mer potenta när lägena gavs.

Artikelbild

– Jag tycker inte att vi spelar så himla dåligt. Det vara bara det att AIS förvaltade sina chanser bättre, säger Shikar Said.

– Vi hade rätt bra kontroll på matchen i andra halvlek. Och när 2–0 kom punkterades matchen, säger Lukas Henriksson.

2–0 var läckert och gjordes av speedige yttern Awet Shambel Habtu på pass från jätterutinerade Christoffer Fröberg. Och 3–0 skottades in av nyförvärvet Adam Edström på en frispark.

– Det jag är mest nöjd med i dag är att vi jobbar oss in i matchen efter en lite motig start. Vi gav oss fan på att vinna och kämpade oss till segern, säger Lukas Henriksson.

– Vi började rätt bra, men sen får vi inte till det som vi vill. Sedan var det här första gången för oss på naturgräs, vi har bara spelat på konstgräs tidigare i år och skillnaden är jättestor. Men det är inget att skylla på, för oss är det bara att glömma det här och gå vidare, säger Shikar Said.

Ja, säsongen är lång. Men nu är den alltså äntligen igång för dessa division 5-lag.

– Vårt mål är att spela fin fotboll och inte bara slå långbollar hela tiden. Jag tror på vårt lag och att det kommer att lossna för oss framöver, säger Shikar Said.

– Vi har sagt att vi ska försöka komma bättre i tabellen än förra året då vi kom femma. Och som det känns nu, så har vi alla chanser att fixa det, säger Lukas Henriksson.