Redan i den fjärde matchminuten rann Ankarsrums skyttedrottning Felicia Arvidsson igenom. Men friläget sköts strax över från nära håll.

Efter det följde en händelsefattig period i matchen som präglades mer av kamp än skönspel och målchanser.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match och starten på matchen blev precis så vi pratade om att vi ville ha det innan. Egentligen är hela första halvlek bra från vår sida även om spelet på det stora hela var väldigt jämnt, sa Västerviks tränare Åsa Kongstad.

Friläge

Ledningsmålet för Ankarsrum skulle dock komma strax innan paus när Arvidsson fick sitt andra friläge i matchen. Denna gången gjorde hon inget misstag och lobbade snyggt in sitt åttonde mål för säsongen.

– Jag har gjort ett liknande mål tidigare men detta var defenitivt ett av de snyggare målen hittills, menar Arvidsson.

Västerviks Evelina Nilsson skulle få chans till revansch precis efter målet men Olivia Södrup i Ankarsrumsmålet stod för en fantastisk räddning som gjorde att Ankarsrum trots allt kunde gå in till halvtidsvilan i ledning.

– Vi hade nog lite flyt som ledde matchen halvtid. Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre, för Västervik gjorde det bra samtidigt som vi inte riktigt var vakna, sa Daniel Wessman, tränare i Ankarsrum.

För det märktes verkligen inte att det skiljde elva poäng mellan fjärdeplacerade Ankarsrum och Västervik, som inför matchen var näst sist i tabellen med en vinst och sju förluster på de åtta inledande matcherna.

Saknade skärpan

I den andra halvleken var det nämligen Västervik för hela slanten. Hanna Ströberg saknade skärpan när hon fick ett tidigt jätteläge och kort därefter missade Allis Winqvist ett liknande avslut, som även det gick utanför målet.

– De missarna höll på att kosta oss matchen. Normalt sett så har vi inte råd att missa så många lägen mot ett såpass bra lag som Ankarsrum, fortsatte Kongstad.

Det skulle behövas en straff i den 65:e minuten för Västervik för att spräcka målnollan. Enda Problemet? Hemmalagets Felicia Arvidsson gjorde sitt andra mål för kvällen bara 45 (!) sekunder senare.

Men det sista ordet var inte sagt där. Med tio minuter kvar att spela slog Hanna Ströberg i Västervik något som först såg ut att likna ett inlägg men som seglade hela vägen in i målet till slutresultatet 2–2.

– Klart jag är besviken på prestationen och de tappade ledningarna. Men idag förtjänar vi inte att vinna, avslutade Wessman nedstämt.