Det låg stor förväntan i atmosfären över Bökensved under annandagens eftermiddag. Västerviks FF, som ser intressantare ut än på mängder av år, sparkade igång säsongen som för deras del innebär jakt på seriesegern.

Topptippade VFF fick också starten de suktade efter. Seger med 2–1 mot IFK Tuna och tre friska pinnar in på kontot.

– Jätteskönt. Det var den här starten alla ville ha. Riktigt skönt att vara igång med seriespelet också, säger Hjalmar Grahn.

Artikelbild

Vad tycker du om er insats i dag?

– Den var helt okej, även om vi kan förbättra oss på flera punkter. Tuna var inte alls ofarliga.

Hjalmar Grahn spelade själv en huvudroll i VFF:s viktoria. Den långa och kraftfulle forwarden – oj, vad svår han är att ta bollen ifrån – satte dit båda VFF-målen och banade väg för poängen.

– Jag kan inte kräva så mycket mer. Fast det hade varit perfekt om jag satt dit volleyn, det var lite surt, säger Hjalmar och syftar på när han stenhård drog dit bollen i ribban i första halvlek.

Artikelbild

| Nära. Johan Lundin höll sig framme och nosade ordentligt på att bli målskytt.

Grahn var inte sen med att göra säsongens första mål i division 4. Matchen hade knappt börjat innan han höll sig påpassligt framme och skottade in ledningsmålet.

– Jag såg att bollen var hög och höll mig bakom deras spelare och hoppades att den skulle dimpa ner framför mig. Det gjorde det, så det var bara att slå till, säger Grahn.

Artikelbild

| Alert. Hjalmar Grahn vållade stora problem för Tuna matchen igenom.

VFF hade 1–0 i halvtid. IFK Tuna vek dock absolut inte ner sig, utan höjde sitt spel och kunde kvittera efter en hörna i 68:e minuten.

Bara två minuter senare klev Hjalmar Grahn in i handlingarna igen. Efter ett kliniskt inlägg från Kliton Bakiu svarade Hjalmar för en lika klinisk nick som ställde målvakten.

Artikelbild

– Ett kanonbra inlägg. Det var bara att sätta dit huvudet för mig, säger Grahn.

VFF – i sina nya BK Häcken-inspirerade tröjor – kunde sedan utan några större bekymmer hålla undan för IFK Tuna.

Artikelbild

Hjalmar Grahn gillar det han ser av årets VFF.

– Förra året hade vi inget spel i vissa matcher. Nu har vi mer av en egen spelidé som känns bra, säger han.

– De nya spelarna betyder mycket. De kommer in med stor rutin, de vet hur vi ska agera i alla situationer. Dessutom är det riktigt skickliga spelare, säger Hjalmar.

Hur långt kan VFF nå denna säsong tror du?

– Jag tycker absolut vi kan säga att vi ska vara med i toppkampen. Det är dit alla siktar mot.