Att Johan Lundin skulle hamna i Västerviks FF trodde man inte i höstas. I november presenterades han nämligen som ett nyförvärv av division 6-laget Hjorted/Totebo.

Lundins vistelse i Hjorted/Totebo blev dock kortvarig. I början av januari blev det officiellt att han hade skrivit på för Västerviks FF i division 4.

– När jag kom till Hjorted/Totebo verkade det som en perfekt lösning för mig. Det var nära hemifrån och de sa att inga spelare skulle lämna klubben och att vi skulle bli mycket folk på träningarna, säger Johan Lundin.

– Men med tiden droppade en efter en av. Och jag ville inte chansa för att spela en säsong med ett lag där det var låg träningsnärvaro, eftersom min rehab hade gått bra under vintern och kroppen kändes bra, jag ville spela ordentligt. Jag har själv spelat med Blankaholm och minns hur tråkigt det var när det kom typ fyra personer på träningarna, säger Lundin.

Varför föll ditt val på VFF sedan?

– VFF hade hört av sig och visat intresse innan. Så jag hörde av mig till dem. VFF hade alltid varit ett intressant alternativ, och det blev inte mindre nu när Jimmy (Svensson) och Magnus (Eriksson) hade gått dit. Och jag kände ett par andra spelare i laget sedan tidigare. På den vägen är det.

Johan Lundin har mängder av division 2-säsonger i ryggen med sig och blir en stor injektion i Västerviks FF. Han beskriver den första tiden i nya klubben med positiva ord där han har kommit in i gruppen på ett bra sätt.

Förra säsongen genomförde Lundin med en ljumskskada som han ådrog sig i sista träningsmatchen. Smärtstillande tabletter krävdes för att kunna spela.

– Nu känns kroppen bra. Jag känner fortfarande av det lite, men det hämmar mig ingenting, säger Johan.

Hur bra är VFF på division 4-nivå?

– Så här: vi har ett jättebra lag med många duktiga spelare. Men jag har ingen större koll på de andra lagen. Det jag vet är att det finns många andra spelare, som jag mött i division 2, som spelar i den här serien. Många säger att det är dåligt om vi inte går upp i år. Visst, vi satsar på det, men det kommer inte att bli enkelt även om vi får leva med ett litet favoritskap.

Att det finns press kan vara jobbigt, men också inspirerande?

– Absolut. Jag är van vid krav från tiden i Vimmerby. Det viktigaste för oss blir att spela ihop kollektivet. Jag tycker att vi har hittat mer och mer rätt under försäsongen.