Det andra åket har fått skjutas upp en halvtimme, till 13.30, efter att en kamera monterad på en kabel över målfållan kraschat efter att ha vidrörts av ett flygplan under en flyguppvisning mellan åken.

Kameran landade i snön i den tomma målfållan. Ingen människa kom till skada. Flygplanet kunde flyga ifrån platsen och landa på en säker plats.

Matts Olsson träffade rätt i det första åket i VM-tävlingen i storslalom i S:t Moritz.

Den 28-årige svensken, som genrepade med att bli tvåa i Garmisch-Partenkirchen, ligger fyra med fyra hundradelar upp till prispallen.

Österrikaren Marcel Hirscher leder, 0,26 sekunder före landsmannen Philipp Schörghofer och 0,35 före Alexis Pinturault, Frankrike.

Nu är man med. Det är ett väldigt motiverande läge. Jag kan jaga, säger Olsson.

Brons 1993

Johan Wallner tog Sveriges sjätte och senaste herrmedalj i storslalom när han körde in som VM-trea i japanska Morioka 1993.

Matts Olsson var femma i Beaver Creek och har skaffat sig ett nytt medaljläge - trots att han varit förkyld i en vecka inför VM-starten.

Jag är trött men inte så trött att jag står på skelettet och åker. Jag kan fortfarande se klart. Det behöver bara funka ett åk till. Sen kan man vila, säger han.

Olsson tycker att det finns mer att hämta i andra åket.

Vissa käppar var lite sämre och vissa var riktigt bra men överlag är jag jättenöjd med att inte vara längre efter, säger han.

Myhrer laddar om

För André Myhrer gick det sämre. Drygt halvvägs i åket fick han ett rejält stopp, kom ur linje och förlorade mycket tid. I mål var Myhrer, som plågats av ryggproblem, 3,24 sekunder efter Hirscher och han väljer att stå över andra åket.

Jag är missnöjd såklart. Det var tufft. Normalt sett gillar jag inte att ställa in race men nu är det en speciell situation. Det känns inte som att det är värt att riskera något, säger han.

Det är i söndagens slalom Myhrer har sin stora chans.

Vi laddar om med ett VM-guld i kväll (för Olsson) och sedan kör vi för en ny medalj på söndag, säger han.

Mattias Rönngren ligger preliminärt 31:a och Kristoffer Jakobsen 36:a efter första åket, 2,39 respektive 2,65 bakom Hirscher.