– Det ska bli riktigt kul att få tävla igen. Om man vinner serien är det ett så här långt uppehål som väntar, det visste vi innan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Att Vargarna, som under den tiden hunnit köra ett dubbelmöte mot Griparna i semifinalen, däremot kan ha en viss fördel är något Morgan håller med om.

– Det är ju i alla fall ingen nackdel. Vissa av våra förare, som exempelvis Victor Palovaara, har inte tävlat på många veckor då de bara har gått till slutspel i Allsvenskan med sina klubbar. Men samtidigt har vi fått tillbaka Joel (Andersson) och Oliver (Berntzon) från skada tack vare uppehållet, så det jämnar nog ut sig.

Under säsongen har Västervik haft oväntat lätt för Vargarna med fyra vinster på fyra möten och en total poängdifferens på 29 poäng över de matcherna.

– Klart att det är någon slags trygghet att vi har gjort så starka prestationer tidigare under säsongen. Fast detta är något helt nytt och just de mötena kan jag lova är glömda av båda lagen på torsdag kväll.

En av de stora snackisarna inför finalen har annars varit den vanliga frågan. Vill vi gå upp om vi vinner? Från Västervikshåll sades det först att beslutet skulle komma innan finalen, men ändrades nu i dagarna till att ett sådant beslut tas tidigast efter den första finalen är körd. Vargarna är i samma läge, klubben har haft det tufft ekonomiskt men har ändå ambitionen att köra i Elitserien, och beskedet hur Norrköpingslaget vill göra dröjer det med.

– Vi är i ett vakuum eftersom vi inte vet vad vi skulle tacka ja till om vi skulle få chansen att gå upp. Hur kommer elitserien se ut nästa år och hur kommer allsvenskan se ut? Det vet vi inte och då blir det tyvärr omöjligt att ha ett besked i dagsläget, säger Anders Carlberg, Vargarnas vice ordförande, till NT.

Fördelen? Att båda lagen nu måste köra för fullt och att den där riktiga nerven visst kommer att infinna sig på Kråkvilan. Inget av lagen saknar någon förare på grund av skada eller sjukdom och i Västervik är det unga stjärnskottet Anton Karlsson som får stå över.

– Vi har valt att ställa upp med det laget vi tror mest på. Det är en svåråkt bana och vi har valt att gå mer på rutin till det första mötet, fortsätter Morgan.

Slutligen, vad blir nycklarna mot Vargarna?

– Vargarna är favoriter i mina ögon. Men reservkampen kan mycket väl avgöra, och där både hoppas och tror jag att vi kan få ett poängövertag, avslutar Morgan.