Förra året slutade Överums IK i division 5 och målsättningen inför den stundande säsongen blir att försöka hänga kvar.

Anledningen till denna drastiska förändring är att laget har tappat flera tongivande spelare.

– Vi har i princip ett helt nytt lag jämfört med förra året, så det kommer bli jättetufft för oss, säger Tobias Pettersson, som är tillbaka som tränare efter två års uppehåll.

– Jag visste om förutsättningarna när jag tog uppdraget. Det blir lite som att börja om. Det är verkligen en utmaning som väntar för oss.

Tobias räknar med en tuff inledning på serien. Förutom att laget har tappat flera tongivande spelare så har flera av de tilltänkta nyckelspelarna drabbats av skador på försäsongen.

Kevin Svensson som var tänkt att hålla ihop backlinjen har skadat ena foten och det är oklart när han är tillbaka. Rutinerade Magnus Larsson har problem med hälsennorna och det är osäkert när han är spelklar. Nyförvärvet ChadiKaawar skadade sig på en av de första träningarna och har inte kunnat träna sedan dess.

– Jag hade räknat med David Axén som en av nyckelspelarna, men han har problem med ryggen. Han kommer inte spela något innan sommaren.

Årets ÖIK-trupp som är tunn kommer att bestå av både ungt och gammalt.

– Vi får försöka bygga laget bakifrån. Det är viktigt att vi får ihop lagförsvaret och sedan får vi bygga därifrån, menar Tobias Pettersson, som går in på sin sjätte säsong som ÖIK-tränare totalt.