Det var Speedo Yards som blev första tävling in i hösten och som det låter så gick tävlingen i yards bana. Istället för 25 meter per längd så simmade man 22,86 meter, lite kortare och ett roligt alternativ att starta tävlingssäsongen på.

26 simklubbar från hela södra Sverige var på plats med över 300 simmare som ville se hur formen var i Jönköping. Så konkurrensen var det inget fel på i tävlingspremiären.

Västervik representerade med 20 simmare, så många har inte deltagit samtidigt i Jönköping eftersom de arrangerar lite större tävlingar.

Västerviks simmare tog inte bara hem många framskjutna placeringar och medalger utan de simmade mycket fort om man räknar om mot meterbassäng. Det blev sammanlagt 25 stycken medaljer, nio guld, fem silver och tolv bronsplatser.

En som verkligen hade en lyckad helg var Clara Kuggvik hon tog hem fem första platser och två andra platser av sju möjliga, alltså medalj på alla distanser. Hon kvalade även till junior-DM i två simsätt som 12-åring. I samma åldersklass simmade Tilda Sundell och hennes facit blev också mycket bra med en första plats och fyra tredjeplatser, hon utmanade och simmade många lopp.

I åldern 13 till 14 år simmade Alva Claesén och Maria Juan Miñan, de hade mycket tuff konkurens men placerade sig bra eftersom de har ett år kvar i klassen. De simmade många distanser och utmanade även på 200 yard. Allessandra Bäck gjorde fina simningar på fjäril och frisim i samma klass.

Stefanos Gavriliidis också i 13-14 åringarna glänste till på 50 yard bröstsim och tog hem en klar seger. En medalj till blev det för Stefanos på korta frisimet med en tredjeplats och det blev även ett junior-DM-kval för honom på bröstsimmet. Yannick Winkler simmande i samma klass gjorde debut inomhus på en större tävling och presterade mycket bra med fina simningar.

Den åldersklass som Västervik hade mest deltagare var 15 till 16 år, där Ellen Augustini, Ida-Lee Fjelstrenius, Mira Grimvall och Hanna Lilieqvist får vänta lite med de allra framskjutna placeringarna då de har ett år kvar i denna klass. Senaste tidens träning har verkligen gett resultat och det visade de med riktigt fina tider.

Edvin Torlakovic presterade som vanligt bra på specialgrenen bröstsim, två stycken förstaplaceringar blev det på 50 och 100 yards och på 200 blev det en tredjeplacering, men då tävlade han mot de äldsta. Han hade även framskjutna placeringar på fjäril, frisim och medley som resulterade i två silver och två bronsmedaljer. En som också fixade bröstsimsmedaljer var Thea Ekström som stod som trea på pallen alla tre bröstsimssträckorna.

Det blev en medalj till bland 15-16-åringarna och det var Felicia Claesén tog ett brons på 50 yards fjäril trots att hon inte kände sig helt pigg i förskylningstider. Felix Öberg presterade också bra då han inte heller var helt frisk under tävlingen. Bra lopp gjorde även Elias Fölling Barck som utökat sin träning under hösten.

I äldsta klassen 17 år och äldre så var det hård konkurens då många äldre simmare deltog, många med landslagserfarenheter. Erik Ohlsén trotsade detta och stod på pallen fyra gånger med ett silver och tre bronsmedaljer. Han är också den andra Västervikssimmaren efter Larita Wigander (1982)som kvalat in till senior SM under ett halvt sekel. Medley simmaren Agnes Wedel var nära att klara kvalet till junior-SM på 100 yard. Agnes simmade även bra på rygg, frisim och fjäril, med många framskjutna placeringar. Gustav Ferlin deltog också i äldsta klassen med formkurvan åt rätt håll.