Det slog ner som en bomb strax innan nyår när Tjust Bandy presenterade Stefan Erixon som ny spelare i laget.

Då var det klart att den tidigare VM- och SM-guldmedaljören skulle vara med i tre matcher, och därefter var det öppet.

Nu har Tjust och Erixon kommit överens om att fullfölja säsongen tillsammans.

Snacka om jackpot för Tjust Bandy.

– Det känns jättebra. Jag tyckte att det var så roligt att få vara med under den intensiva tiden jag var med laget, så jag ville fortsätta under en längre tid, säger Stefan Erixon som under torsdagseftermiddagen var på väg från Stockholm till Tjustvallen för kvällsträning.

– Spelschemat är passande framöver, så det ska gå att lösa för min del.

Hur kändes det för egen del i de matcherna du spelade?

– Med tanke på att jag inte har tränat ordentligt på två år, så var det okej. Det är inte lätt att komma hit när spelet är mycket mer fram och tillbaka än vad jag är van vid sedan tidigare. Jag känner att jag har mer att ge, även om division 1 södra är en bra serie. Det går inte att ta bollen och åka igenom själv, laget måste fungera som en enhet.

Stefan och Tjust Bandy har sju matcher kvar att spela på säsongen.

– Jag vill bidra. Både spelmässigt, men också prata mer med de yngre spelarna i laget. Det finns mycket potential i hela gruppen. Vi ska försöka se till att få bort dipparna. Man kan bli hårt straffad på misstag i den här serien, säger Stefan Erixon.

– Som mittfältare har man ett stort ansvar att värdera de olika situationerna. Ibland är det klokast att hålla i bollen ett tag, det måste inte gå i 300 kilometer i timmen hela tiden, säger Erixon.

Tjust Bandys tränare Thomas Fransson gläds åt att Erixon spelar säsongen ut för moderklubben.

– Väldigt roligt för allihopa. Vi är glada över att han vill fortsätta med oss. Stefan kommer att ha en uppåtgående formkurva ju fler matcher han gör, säger Fransson.

Tjust har haft ett matchuppehåll på nästan två veckor inför fredagens svåra bortadust mot topplaget Skirö.

– Vi har varit förskonade från sjukdomar. Sedan är det svårt att säga hur mycket uppehållet påverkar den här gruppen, det får vi se, vi var ju inne i en viss rytm, säger Fransson.

– Skirö är nog seriens formstarkaste lag, så vi har en tuff uppgift framför oss. Men får vi bara till spelet, så ska vi absolut ha chans.