Efter förra omgångens nederlag när Tjust Bandy föll borta mot BK Bore med 7–2 tappade man andraplatsen till Skirö AIK som inför fredagskvällens match har ett poäng mer än Tjust.

Hemma mot tabellfemman Malmbäcks IF är planen att komma tillbaka på vinnarspåret och klättra upp som tvåa igen.

– Vi är otroligt revanschsugna efter förra helgens debakel, det bara lyser bra energi i spelarnas ögon, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

Tjust Bandy har endast förlorat tre matcher den här säsongen; en mot seriesuveränen Åby/Tjureda, en mot Bore senast och en mot kvällens motståndare Malmbäck.

– Den förlusten var sur då vi hade ett friläge som vi missade precis innan Malmbäck gjorde det avgörande målet till 5–4, säger Fransson och fortsätter:

– Vi är egentligen två lag med samma förutsättningar som har haft likvärdiga trupper genom flera år. De försöker att spela en trevlig bandy och det blir ofta bra matcher spelmässigt mot dem. Det kommer nog att bli en sevärd sista seriematch på Tjustvallen.

Blir det Stefan Erixons sista match på Tjustvallen?

– Förhoppningsvis blir det ju inte det om vi kan övertala honom om att spela även nästa säsong. Vi håller på med förlängningar i truppen just nu, vi får se.

I Tjust är samtliga spelare disponibla.

Målvakt: Emil Paulin Ström (Daniel Wärn).

Utespelare: Denis In-Fa-Lin, Oscar Hugosson, David Walfredsson, Simon Oscarsson, Alexandr Sannikov, Kristian Weineholm, Mathias Norell, Stanislav Klyushanov, Stefan Erixon, Maxim Pyanov, Tobias Lisell, Jakob Riis, Herman Billing och en junior som får vara med och se och lära.