I en intervju med VT för en knapp månad sade Jonas Fransson följande om en eventuellt fortsättning i Västerviks IK:

– Jag ställer väldigt höga krav på mig själv och skulle aldrig tillåta mig att spela om jag inte var motiverad.

VT var i kontakt med Jonas under onsdagen ställde frågan om han hade motivation för att spela ytterligare en säsong till.

– Det tycker jag att jag har, svarar Jonas.

VIK och Jonas hade lite kontakt med varandra direkt efter att säsongen tog slut, men senaste veckan har det inte hänt så mycket.

– Det är ganska förståligt med tanke på att de skulle lösa tränarfrågan först.

Har du några andra anbud eller är VIK nummer ett för dig?

– VIK är nummer ett för mig. Jag har ingen panik att det måste blir klart omgående, utan jag har is i magen, svarar Jonas.

Om det blir en fortsättning i VIK räknar Jonas med samma upplägg på försäsongen som han hade inför förra säsongen. Det innebär att han tränar på egen hand i Linköping.

– Det finns roligare sak att göra än att sitta i bilen för att åka på försäsongsträning. Däremot kommer jag vara med när det är dags för tester.

Hur ser du på valet av Roger Forsberg som tränare?

– Jag har aldrig haft honom, så jag kan varken säga bu eller bä. Jag tror det blir en bra lösning. Timrå hade ett spel som liknade hur VIK spelade. Ledningen vill bygga vidare på det frejdiga spelet vi hade, svarar Jonas Fransson.

I och med att Ludvig Engsund valde att lämna VIK för IK Oskarshamn så står VIK utan målvakter för tillfället, men det är inget som oroar sportchefen Tomas Lind nämnvärt.

– Viktigast är att det blir klart med Jonas. Det återstår bara detaljer innan vi är överens, så jag räknar med att han förlänger inom kort, säger Tomas.

– När det gäller Ludvig så hade vi ett bra samtal och jag kan förstå hans beslut. Vi hade dock gärna behållit honom. Vi har börjat titta på ersättare och det finns förslag ute, säger Tomas.