På söndagseftermiddagen kunde en nöjd sportchef, Tomas Lind, meddelade att det blir en femte säsong för den hårt arbetande forwarden Pierre Gustavsson i VIK-tröjan.

Varför valde du att förlänga?

– Jag trivs bra i klubben samt att jag ser att både jag och laget kan fortsätta utvecklas, svarar 27-årige Pierre Gustavsson.

Oskarshamns-Tidningens reporter Christan Gustafsson har näst intill uppmanat IK Oskarshamn att plocka hem Pierre till moderklubben.

– Per Kenttä, Oskarshamns sportchef, har hört av sig och sagt att klubben har varit intresserad, men det blev aldrig någon konkret förhandling.

– Som sagt var ser jag ingen anledning till att flytta eftersom jag fortfarande kan utvecklas i VIK.

Pierre kom till VIK från Vimmerby inför säsongen 2013/14. De första säsongerna hade Pierre en hyfsad offensiv produktion. Den nyss avslutade säsongen blev det elva poäng, sex mål och fem assist, på 56 matcher i Hockeyallsvenskan och slutspelsserien.

– Jag har alltid som målsättning att göra så mycket poäng som möjligt genom att skapa mycket framåt, men med den rollen som jag har fått där jag får spela mycket box play och inte power play samt ett stort defensivt ansvar innebär detta att det inte blir så många poäng framåt.

I och med att Pierre har varit i klubben så länge så har känslorna för klubben ökat.

– Vi är ett flertal spelare som har spelat tillsammans under flera år och blivit Västervik trogna. Det gör att man känner mera för klubben.

LÄS MER: Fansens glädjebesked: Superforward väljer VIK

Att det skulle gå så bra som det gjorde för VIK var det ingen som kunde förutse, inte ens Pierre.

– Vi visste att vi hade ett bra lag och ett bra spel. Vi märkte ganska snabbt att vi hävdade oss bra. Sedan hade vi en styrka i truppen att kunna komma igen ganska snabbt när vi förlorade några matcher på raken.

Hur ser du på nästa säsong?

– Så långt har jag inte funderat. Den här säsongen var det några lag som inte full koll på oss samt inte visste vad det innebär att spela i PlivitTrade-Hallen. Det är en trång hall där publiken sitter nära som gör att trycket kan bli ganska högt, svarar Pierre.

VIK:s sportchef Tomas Lind säger så här om att det blir en femte säsong för Pierre i klubben.

– Pierre känns nästan som en egen produkt. Han fantastisk lagspelare samt en otroligt duktig hockeyspelare. Det bevisas bland annat av utmärkelsen han fick av supporterklubben Rödblåa fans

vik