Oskar Drugge, med Luleå som moderklubb, kom till VIK säsongen 2015/2016 efter tre år i division 1-laget Kallinge/Ronneby.

Det blev succé direkt med stort förtroende i både fem mot fem och i powerplay. Han producerade 31 (8+23) poäng på 40 matcher och hjälpte laget att avancera upp till Hockeyallsvenskan.

Den 24-årige backen vale dock att lämna VIK efter den säsongen för att testa vingarna hos konkurrenten Vita Hästen.

– Jag hade redan bestämt mig innan jag visste att VIK skulle gå upp. När VIK gick upp var det för sent och det är alltid lätt att vara efterklok. Jag kände ganska snabbt att jag ångrade mig och ville tillbaka, berättar Drugge.

Efter elva matcher i grundserien drog han på sig VIK-tröjan igen.

– Jag kom tillbaka ganska stukad och var inte bra innan jul. Det är bara matcherna efter jul som jag är nöjd med min egen prestation. Det blev lite av en bortkastad säsong för mig personligen och jag känner stor revanschlust. Det ska bli skönt att få chansen att göra ännu en hel säsong i VIK och jag hoppas att det börjar som det slutade.

Vad tror du om kommande säsong?

– Det är klart att det blir lite tuffare, det är det alltid för mindre klubbar som tappar spelare. Vi har en del kännbara tapp, men det är nog bara Olle Liss som vi inte ersatt. Det kanske inte heller går att ersätta en sån spelare, det skulle vara Patrik Karlkvist (Modo) i så fall. Annars tycker jag ändå våra nyförvärv ersätter våra förluster bra. Visst, nu kommer lagen att ta VIK på allvar när de vet vad som väntar när de kommer hit, men jag hoppas att det ska gå bra ändå, säger VIK-backen Oskar Drugge.

"Härligt att ha Oskar med i truppen redan från början i år, jag tror att han med sina offensiva egenskaper och sitt högerfattade skott kan bli en starkt positiv faktor i årets allsvenska spel för VIK", säger sportchefen Tomas Lind i ett pressmeddelande från klubben.