Det märks att Svanlund utvecklats under den tid han varit tillbaka i Mora, från vilka han är utlånad till Västerviks IK. Han beskriver det själv på följande sätt:

– Allt har blivit bättre. Jag känner mig jäkligt pigg och fräsch. Tidigare kunde jag försvinna från matcherna, jämnheten har blivit bättre.

Mot Tingsryd var han inblandad i en hel del framåt. Och i slutminuten fick han ett gyllene läge att skjuta hem tre poäng till VIK.

Artikelbild

– Jag blev lite överraskad av att pucken kom där och fick aldrig riktigt ordning på den. Jag hade ett bra läge strax innan också, hade jag bara lyft den lite så...

Det finns dock en hel del glädjeämnen att utvinna från prestationen i Nelson Garden Arena. Både för egen del och för laget.

– Vi gör en bra match. Det kunde egentligen ha gått hur som helst, men i det läget vi är så är alla poäng viktiga. För egen del är det bara att fortsätta spela med samma fart och intensitet.

Du verkar trivas med Kalle Östman.

– Det gör jag verkligen. Han är enkel att spela med och har bra fart. Vi har hittat ett riktigt bra stäm. Får vi fortsätta lira ihop tror jag att det kommer att bli ännu bättre.

Tredje länken i den formationen var mot Tingsryd Conny Strömberg.

– Conny är speciell att spela med. På ett bra sätt. Det tar nog en stund innan man vänjer sig vid var puckarna kommer och sådär, men det känns bra, avslutar Oskar Svanlund.