Under sina sex säsonger i VIK har Mattias byggt upp ett lag som har haft ett bra försvarsspel och spelat frejdig anfallshockey.

– Den kontakten jag har haft med Mattias under säsongen har jag förstått att vi har haft ganska samma syn på hur man ska spela, säger 51-årige Roger Forsberg som nu tar över som ny VIK-tränare.

– Under min i tid i Timrå satte vi först ett bra försvarsspel och utifrån det har vi sedan jobbat vidare. Jag vill ha en offensiv med mycket fart och ett snabbt passningsspel. Det kräver mycket av spelarna, men VIK har gjort det bra under Karlins ledning. Jag önskar att jag kan spinna vidare på det.

Ganska snabbt när säsongen var över för Timrås del stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning för Roger efter tre säsonger i klubben.

– Jag har haft erbjudande från olika ligor samt klubbar i Hockeyallsvenskan och att bli assisterande tränare i SHL. Dessutom har jag haft ett färdigt erbjudande från Östersund för de tre kommande säsongerna, men jag har hållit med lugn.

Varför hoppar du på detta uppdrag?

– När Tomas Lind, VIK:s sportchef, ringde var han ganska tydlig med han ville och han gav ett bra intryck. Jag fick en ganska snabbt en bra magkänsla och beslutet växte fram. Vi bestämde oss för att vi skulle smälta intrycken över påsken. Det känns som Tomas har ett bra lag på gång. Det är en utmaning och det känns riktigt bra, svarar Roger, som har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Hur ser du lagbygget?

– Det finns spelare som jag har haft ögonen på, men som jag inte har varit i kontakt med ännu. Jag kommer självklart förmedla mina tankar om intressanta spelare till Tomas. Det är redan flera spelare är klara, men det ska in ytterligare spelare. Vi kommer att ha en dialog helt klart, svarar Roger.

Roger var i kontakt med Mattias Karlin innan han bestämde sig.

– Vi har pratat lite grand. Han har bland annat pratat om vilka karaktärer det finns i truppen och han hade bara gott om spelarna som han hade senaste säsongen.

I Hockeyallsvenska sammanhang är VIK inte lika etablerat som Timrå, men det är inget som skrämmer Roger.

– Timrå är en anrik förening, men efter att klubben åkte ur SHL så har man haft en ganska small ekonomi. Jag är van att få jobba med det mesta, så det är inget som skrämmer mig, konstaterar Roger Forsberg.

I dagsläget är Roger i Östersund där familjen bor, men han räknar med att besöka Västervik ett par gånger under våren och sommaren innan han flyttar hit i slutet av juli.

vik