Debutsäsongen i Hockeyallsvenskan är precis avslutad och nu börjar jobbet med att få ihop en trupp till nästa säsong.

På torsdagsförmiddagen kom första påskriften för VIK då assisterande lagkaptenen Emil Georgsson skrev på för ytterligare en säsong.

– Jag svängde förbi hans arbetsplats med ett kontrakt lite på chans, jag vet ju att Emil brukar vara pigg på att skriva på så fort som möjligt, säger sportchefen Tomas Lind och fortsätter:

– Det känns fantastiskt bra. Emil har varit en poängspelare för oss tidigare, men köpt sin nya roll med bravur, jag beundrar honom för det. Han jobbar hårt för laget och har bevisat att han kan spela på den här nivån. Skönt att få en i stommen klar, det betyder mycket för resten av lagbygget.

31-åringen som i år gjorde 6 poäng (2+4) är därmed redo för sin nionde säsong i klubben.

– Det har varit roligt med den resan vi har gjort. Jag säger som de flesta andra att den här säsongen har varit en succé så klart. Vi har gjort det bättre än någon kunde ha hoppats på, säger Emil Georgsson.

Var det som du hade trott att spela i Hockeyallsvenskan?

– Det gick fort när vi mötte Asplöven i kvalserien och då låg de näst sist i allsvenskan. Då trodde jag att allsvenskan var mycket bättre. Men hela laget har växt in i det snabbt.

Vad säger du om din nya roll, från poängmakare till gnuggare?

– Det är lättare att spela destruktivt än produktivt. Det har flutit på. Vi hade lite problem med boxplay i början där vi fick kämpa med statistiken, men på slutet har vi legat på 80 procent och i slutspelsserien på 86 procent. Vi kom in i det mer och mer. Om det ska funka måste alla köpa sina roller och det har vi gjort. Summerar jag säsongen är jag nöjd.

Vad tror du om nästa säsong?

– Andra säsongen i allsvenskan kommer förmodligen att bli tuffare eftersom det bland annat inte kommer att vara någon underskattning från de andra lagen, men jag tror att det kan bli bra igen. Vi har en bra modell vi jobbar efter, svarar Georgsson som hoppas få se fler signaturer snart.

– Det har varit positiva tongångar i omklädningsrummet hela året. Men visst, många har gjort sina bästa säsonger i karriären och jag förstår att större hajar vill ha dem. Men jag hoppas att de tänker ett steg längre och ser vad de har här, att de har en tränare som tror på dem och mycket annat. Det är värt mer än några tusenlappar extra som de ändå kan få senare. Jag är helt säker på att några kommer att spela i SHL, frågan är bara vilken väg som är bäst att ta dit.