– Efter en tids stiljte känns det extra roligt att vi kan presentera fyra nyheter samtidigt, säger klubbchef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.

Två spelare har under fredagssmorgonen presenterats. Jörgen Karterud som förra säsongen både spelade för VIK och LHC i SHL, gav klartecken för ytterligare en säsong i VIK-tröjan. En välkommen nyhet för sportchef Tomas Lind.

– Vi vill att Jörgen ska vara poängspelare precis som han var under de första omgångarna i hockeyallsvenskan ifjol. Den norske forwarden hade en stark inledning på fjolårets säsong, men tappade farten lite när han gick upp till LHC. Detta ska undvikas i år.

Artikelbild

| Jörgen Karterud var en av de som presenterades av VIK.

– Han kommer få lugn och ro och sin plats i laget. Så var det inte ifjol, säger Lind.

20-årige Tony Pappila – senast från Malmö Redhawks J-20 lag – har fått ett tryout-kontrakt och får chansen att kriga sig till en plats i laget. Pappila gjorde 31 poäng på 25 matcher senaste säsongen.

Ragnar Karlsson har kommit överens om en fortsättning som assisterande till nya huvudtränaren Roger Forsberg. Detta blir Karlssons fjärde säsong i klubben.

Ny huvudtränare för J18-laget blir Fredrik Ohlsson. Detta kombinerar han med sitt uppdrag på Västerviks Gymnasium där han har hand om ishockey.

vik