Forwarden Oskar var med när Mora tog steget upp i SHL i våras. I Allsvenskan blev det 26 matcher och han spelade nio av matcherna i SHL-kvalet. Han bidrog med fem poäng på dessa fem matcher.

Oskar fick förlängt kontrakt med Mora, men just nu har dalaklubben 16 forwards i truppen och det gör att Oskar får svårt med istid både på träningar och matcher.

– Jag ser det bara positivt och det ska bli kul. Det är en bra lösning för mig eftersom jag behöver istid, berättar 20-årige Oskar Svanlund.

Enligt uppgift ska flera konkurrerande klubbar till VIK ha varit intresserade av Oskar, men efter ett samtal med Moras tränare Mattias Karlin, tidigare i Västervik, så kändes VIK som ett bra alternativ.

VIK är ingen ny bekantskap för Oskar. Under sin tid i Troja/Ljungby, säsongen 2015/16, spelade han flera matcher mot VIK och även förra säsongen med Mora blev det matcher mot sin nya klubb.

– Det jag vet är att det är ett bra lag som spelar med mycket fart. Det är inte roligt att komma till Plivit Trade-Hallen.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en skridskostark forward som har ett bra skott som jag förhoppningsvis kan få visa upp i VIK samt att jag jobbar hårt, säger Oskar Svanlund, som gör sin första träning med VIK under torsdagen och debuterar i helgen när laget spelar turnering i Kristianstad.

Anledningen till att VIK plockar in Oskar i truppen är att man bara har tillgång till 13 anfallare i dagsläget.

– Givetvis har Mattias Karlin ett ord med i det här när det blev klart att Oskar skulle komma till oss, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Oskars utlåning är på obestämd tid.

Viktor Lindell vilar i helgen på grund av skadekänningar.

vik