Minuterna innan det var dags för nedsläpp i bortamatchen mot Västerås kom beskedet att Jörgen Karterud gjorde sin sista match i VIK-tröjan.

Från och med torsdag tillhör norrmannen SHL-laget Linköpings HC. Anledningen var att LHC tidigare onsdagen släppte Niklas Bergfors till Djurgården.

– Jag hade fått förhandsbesked att någonting var på gång för några dagar sedan. Visst är det tråkigt att lämna för jag har trivts bra, men samtidigt vill jag ta den här chansen när jag får den. Nu ska göra allt för att ta en plats i LHC, säger Jörgen Karterud efter 2–0-segern.

Artikelbild

| VIK klara för Hockeyallsvenskan även nästa säsong.

– Det är skönt att kunna lämna ett vinnande lag och det ser bra ut försättningen.

Karterud gjorde totalt åtta matcher för LHC i början av säsongen, varav hälften i SHL.

Som ersättare till Karterud plockar VIK in den egna produkten Jacob Tenemyr som återvänder efter en säsong vardera i divison 1-lagen Tyringe och Kiruna.

21-årige Jacob har spelat en säsong i A-laget och det var 2014/15. Den här säsongen har Jacob på 28 matcher i Kiruna svarat för 35 poäng, 13 mål och 22 assist.

Artikelbild

| VIK inledde mycket starkt borta mot Västerås.

– Det här ska bli grymt kul. Ända sedan jag lämnade VIK för två säsonger sedan har jag haft som mål att komma tillbaka när det fanns läge och jag kände mig redo. Jag vet att konkurrensen blir tuff, men jag ska ge allt jag har och se hur långt det räcker. Jag spelar gärna i VIK nästa säsong också, säger Jacob Tenemyr.

Det är även klart att Albin Storm från Växjö kommer att tillhöra VIK resten av säsongen.

Artikelbild

| VIK-spelarna gjorde en riktigt bra första period.

VIK inledde mycket starkt borta mot Västerås och redan efter tre minuter kunde Andreas Frisk spräcka nollan med ett distinkt skott strax inför blålinjen.

VIK-spelarna gjorde en riktigt bra första period. Det tidigare framgångsrika spelet med mycket aggressiv skridskoåkning gjorde att hemmalaget sattes under press långa stunder.

Artikelbild

| Lämnar. Jörgen Karterud har gjort sin sista match i VIK.

I andra perioden fick VIK mest inrikta sig på att försvara sig, men gjorde det på ett mycket bra sätt. Västerås skapade några bra kvitteringslägen, men Jonas Fransson i VIK-målet var på alerten.

På en spelvändning kunde Dan Pettersson trycka in 2–0 med fem minuter kvar av andra perioden. Anfallet innan hade hemmalaget haft ett ypperligt läge att kvittera.

Artikelbild

| Vinnare. VIK tog en blytung bortaseger mot Västerås.

I de tredje perioden kunde VIK lyfta upp spelet och hade några riktigt bra lägen för att punktera matchen.

– Vi gör en solid bortamatch. Vi fick göra det första målet och det var viktigt. Vi gör en bra bortamatch och vi behöver inte bjud på något flashigt spel, säger Jörgen innan han tar sista segersången med VIK-gänget.

I och med segern är det nu definitivt klart att VIK även spelar Hockeyallsvenskan även nästa säsong.

vik