– Det är mycket glädjande att vi har fått börja göra mål eftersom vi har haft problem med det tidigare. Speciellt kul är det att Pierre Gustavsson och Jacob Tenemyr får göra mål med tanke på vilket jobb de lägger ner, säger VIK:s assisterade tränare Ragnar Karlsson efter 5–1-seger mot Almtuna.

En annan spelare som bidrog till segern var Victor Öhman som noterades för två mål och en assist.

– Öhman har de egenskaper som en målskytt ska ha. Tillsammans med Emil Georgsson har bidragit med värdefull energi i laget sedan de kom tillbaka.

Artikelbild

| Almtunas tränare Marcus Ragnarsson.

Givetvis var Ragnar nöjd med det mesta efter segern, men andra perioden var han dock inte nöjd med.

– Vi blir väldigt nedtryckta i andra perioden. Det blir långa byten på våra backar som gör att vi bli fast i egen zon och Almtuna sköljer över oss mer eller mindre. I tredje perioden kommer vi upp på spåret igen och gör det väldigt bra.

VIK fick spela i numerära överlägen vid flera tillfällen, bland annat under fyra minuter i första perioden. Almtuna kunde dock inte ta vara på lägena.

– Vi reder ut spelet i numerära underlägen på ett riktigt bra sätt, säger Ragnar.

Almtunas tränare Marcus Ragarnsson var nöjd med två av tre perioder.

– Oavgjort hade varit mera rättvist efter två perioder. Vi kunde ha haft ledningen med tanke på lägena vi skapade, men tyvärr blev vi lite stressade vilket gjorde att vi slarvade bort chanserna.

– I tredje perioden fick vi chans lite grann, vilket gjorde att vi gick bort oss vid några tillfällen och Västervik kunde utnyttja det till sin fördel, konstaterar Marcus Ragnarsson.

vik