VIK:s sportchef Tomas Lind bekräftade också dessa uppgifter för VT-Sporten under onsdagskvällen. Vi slog en signal till Jacob Tenemyr, som sade så här:

– Det här ska bli grymt kul. Ända sedan jag lämnade VIK för två säsonger sedan har jag haft som mål att komma tillbaka när det fanns läge och jag kände mig redo, säger Jacob Tenemyr.

Tenemyr spelade förra säsongen i Hockeyettan med Tyringe och denna säsong i Kiruna där han har gjort finfina 35 poäng på 28 matcher.

Kiruna har några matcher kvar på säsongen, men har ingen chans att få kvala uppåt eller risk att åka ur.

– När chansen dök upp och det inte var några problem för Kiruna var det ett lätt beslut för mig att ta. Att få komma in i laget i det här spännande läget av säsongen är riktigt kul, säger Tenemyr.

– Jag vet att konkurrensen blir tuff, men jag ska ge allt jag har och se hur långt det räcker. Jag spelar gärna i VIK nästa säsong också, säger Tenemyr.

Förutom Tenemyr har VIK även gjort klart med Albin Storms tjänster säsongen ut. Storm ansluter från Växjö Lakers och har gjort ett antal inhopp i VIK tidigare under säsongen.

Det som kan göra att Storm lämnar VIK är om Växjö Lakers når slutspelet i J 20 SuperElit. Det börjar dock inte förrän 16 mars.

– Det är alltid bra att ha så bred trupp som möjligt i slutet av säsongen, säger Tomas Lind.

Så här säger Lind om flyktande Karterud:

– Jäkligt synd. Han hade kommit in i det mer och mer på slutet.