Det handlar om ingen mindre än Victor Öhman som stänkte in 41 (21+20) poäng på 47 allsvenska matcher med VIK förra säsongen. Nu går den 25-årige forwarden in på sin tredje säsong i klubben efter att ha förlängt kontraktet över ett år.

Öhman kom till Västervik från Sundsvall 2015 och var med och spelade upp VIK i Hockeyallsvenskan 2016. Under sin tid i klubben har han hunnit bli en stor publikfavorit och det är nog många rödblåa fans som äntligen kan andas ut då han stannar kvar ett tag till.

– Ett naturligt val, det känns riktigt bra. Jag trivs så pass bra med allting här. Jag ska göra min tredje säsong med VIK och den enda gången jag har stannat så länge i en klubb tidigare är hemma i Malmö, annars har jag bytt en del. Men här trivs jag som sagt väldigt bra och det var en avgörande faktor. Det blir mycket enklare att prestera på isen om man trivs, säger Victor Öhman.

Varför har det tagit så lång tid att skriva på?

– Det har egentligen bara handlat om smådetaljer som nu har löst sig, och det är jag väldigt glad över.

Vad säger du om din tid hittills i VIK?

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så bra, det var jag inte alls förberedd på. Jag är väldigt stolt över den senaste säsongen och vill nu ta ytterligare kliv framåt i karriären. Jag känner att jag har vissa punkter som jag ska trycka extra på. Det var lite därför jag väljer att stanna kvar också, för att jag vet vad jag får här och de vet vad de får av mig. Visst, nu har vi en ny tränare (Roger Forsberg) så det gäller att bevisa för honom att jag ska spela.

Vad tror du om kommande säsong?

– Många säger att den andra säsongen i en ny serie är tuffare, men kolla på Pantern ifjol. De gick rätt bra även deras andra säsong. Visst, nu har tränare och spelare fått upp ögonen för oss eftersom vi slutade trea. Nu har de koll på de flesta i vårt lag och det kommer inte att vara någon underskattning längre, men jag tror att det kommer att gå bra. Det är klart att vi har tappat några tunga pjäser, men vi har också fått in några unga och hungriga som vill framåt. Det är lite det som klubben står för, att plocka hit utvecklingsbara spelare. Det kan nog bli en rolig vinter, det börjar krypa i fingrarna, säger Victor Öhman som alltså kommer att återförenas med Christopher Fish som han vann SM-guld tillsammans med i Linköpings HC:s J20 Superelitlag 2012.

VIK:s sportchef Tomas Lind säger så här i ett pressmeddelande:

"Det är riktigt roligt att vi har förlängt med den spelskicklige offensive forwarden. Jag hoppas och tror att han kommer att fortsätta leverera i VIK-tröjan".

Under veckan väntas fler spelare bli officiella och i helgen ansluter de flesta till laget.

– Jag pratade med Patrik Blomberg (nyförvärv från Pantern) och hans flyttlass går på lördag. Roger Forsberg (tränaren) kommer på måndag. Jag tror att de flesta kommer hit någon gång lördag till måndag eftersom vi sätter igång på tisdag. De håller på att spolar för fullt inne i hallen nu, säger Tomas Lind.

VIK:s andra säsong i allsvenskan närmar sig med stormsteg.