Victor har haft en positiv inverkan på VIK sedan han ha återkommit efter sin långdragna skada som gjorde att han missade de 15 första matcherna i Hockeyallsvenskan.

Victor har spelat de två senaste matcherna och det har blivit seger i båda. Det innebär att VIK för andra gången den här säsongen har vunnit två matcher i rad.

Mot Pantern i fredags blev det en assist från Öhmans klubba. Hemma mot Almtuna hade Öhman en större del i segern i och med att han var inblandad i de tre första målen.

Artikelbild

| Jonas Fransson i VIK-målet uppträdde mycket säkert. Här får han hjälp av backen Joakim Englund.

– Jag känner av skadan, det kan jag inte sticka under stolen med. Jag kände mig piggare i fredags. Det är dock skönt att jag kan producera poäng även om det inte känns helt perfekt, konstaterar Victor Öhman efter 5–1-segern på måndagskvällen.

Första målet kom på straffslag sedan Christopher Fish blivit neddragen i numerärt underläge. Öhman var hur säker som helst när han via stolpen gjorde 1–0 bakom gästernas målvakt Arvid Ljung.

– Det var skönt att göra första målet för säsongen. Det var en lättnad, menar Victor.

I början av andra perioden trodde de flesta i Plivit Trade Hallen att Victor hade gjort sitt andra mål när VIK gjorde 2–0 i numerärt överläge, men Dan Pettersson blev målskytt sedan han styrt in Öhmans skott.

Artikelbild

| Victor Öhman och Oskar Drugge hade all anledning att vara glada.

– Dan säger att han var på pucken och han har ingen anledning att ljuga.

VIK hade flera ypperliga lägen att utöka ledningen i andra perioden, men pucken studsade fel i de avgörande lägena.

Artikelbild

| Måljubel sedan Pierre Gustavsson gjort 5–1. Emil Georgsson är framme och gratulerar.

Med sitt andra mål för kvällen avgjorde Victor Öhman mer eller mindre när han gjorde 3–0 i början av tredje perioden.

– Vi hade haft några liknade instick tidigare, utan att lyckas. Den här gången gick det vägen.

Artikelbild

| VIK:s Alexander Wiklund i en sargduell.

Öhman har spelat tillsammans med Christopher Fish och Patrik Blomberg i sina två första matcher.

– Jag tycker det har fungerat bra i den omgivningen, menar Victor.

Att gästerna inte hade gjort något mål efter två perioder ska VIK tacka sin målvakt Jonas Fransson för. Han agerade mycket förtroendeingivande mellan stolparna när Almtuna jagade reducering.

En anledning till gästernas spelövertag i andra perioden var att hemmaspelarna slarvade alldeles för mycket sin egen i zon i passningsspelet. Det gjorde att laget hade svårt att komma ut ur egen zon på ett kontrollerat sätt.

När Almtuna satsade allt framåt i slutet innebar det att VIK kunde kontra in ytterligare två mål.

– Jag tycker vi gör en stabil insats. Tyvärr blev lite för mycket spel i numerära underlägen för vår del, speciellt på hemmaplan. Det gjorde att det blev ryckigt för egen del eftersom jag inte spelar i numerära underlägen, säger Victor Öhamn.