VT-sporten satte sig ner med två av nyförvärven; forwarden Christopher Fish (senast i Västerås) och målvakten Viktor Östlund (senast i Nybro).

– Det är spännande att vara här och kul att träffa alla grabbar, säger den 22-årige målvakten efter första mötet med nya laget.

– Grabbarna verkar skitsköna och trevliga, jag kände mig välkommen direkt.

Artikelbild

| Mattias Elfström.

Östlund ser fram emot att göra sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan.

– Det känns riktigt bra. Jag kommer att lära mig massor av Jonas Fransson (inte helt klar för VIK än). I slutet av juli ska jag på målvaktsläger i Linköping och sen flyttar jag ner hit till Västervik. Även om det är ett sommaruppehåll i juli så känns det som att det börjar närma sig, säger Viktor Östlund med ett leende.

Christopher Fish kom till Västervik redan på måndagen för att genomföra ett träningspass med sitt nya lag. Han är också nöjd än så länge.

– Alla är otroligt trevliga och jag har blivit väl bemött av alla, det är så det ska vara. Det känns jättekul och helt rätt, säger 24-åringen som känner Victor Öhman (26) sen tidigare då de spelade i samma kedja tillsammans och vann guld med Linköpings J20-lag.

Artikelbild

| Christopher Fish och materialaren Felix Gustafsson.

– Han har pratat jättegott om Västervik, gruppen och allt runtomkring, det var en bakomliggande faktor till att jag valde Västervik. Jag gillade även Västerviks sätt att spela förra säsongen och tyckte att det skulle passa mig. Jag vet att jag kommer att stortrivas här.

– Jag ser fram emot att spela i samma lag som Joakim Englund, han tjatade på mig en del när vi mötte varandra. Det ska bli skönt att vara på samma sida och slippa det där nu, säger Christopher Fish med ett skratt.

Artikelbild

| Dan Pettersson.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en skridskostark och stor ytterforward som har bra fysik och fart. Jag har näsa för det offensiva och ett bra skott, men tar även ett stort ansvar i defensiven. Jag är inte rädd för att använda kroppen och tacklas och täcker skott. Jag är allmänt jobbig att möta för motståndarna.

Artikelbild

| Andreas Frisk.

Vad tror du om kommande säsong?

– Jag tror att det kommer att bli jättebra. Det är en ny tränare med ny energi som ska spinna vidare på Mattias Karlins spår. Vi kommer att vara jobbiga och svåra att möta, och det spelsättet kommer att gynna mig.

Artikelbild

| Christopher Fish var på plats redan på måndagens fysträning.

Även Mattias Elfström (senast i Malmö J20 samt IK Pantern) fanns på plats i Plivit Trade-hallen på tisdagseftermiddagen. Det enda nyförvärvet som fattades var backen Tobias Björklund (senast i Mariestad) som hade förhinder.