Logga in

Årets Västervikare 2019

Årets Västervikare 2019

Västervik Omröstningen är nu avslutad. Vinnaren av Årets Västervikare 2019 presenteras på vt.se inom kort.

Företagarna och Västerviks Företagsgrupp nominerar:
Erik Kristiansson och Fredrik Ohlsson, Floorball Open och Hamnplan Live
Motivering:
Erik och Fredrik är uppväxta i sportens värld och de har lagt många timmar som både utövare och tränare. Genom Floorball Open har de skapat ett arrangemang som lockar världsstjärnor och ungdomar till vår stad en vecka om året, genom detta arrangemang skapar de ett mervärde för vår stad.

Föreningar i Tjust nominerar:
Jan Wiberg, konstnär
Motivering: Jan Wiberg har i årtionden bjudit konstintresserade personer i alla åldrar på sin skaparglädje. Jan har också en bakgrund i idrotts- och föreningslivet och brinner för det ideella på flera olika sätt.  Hans engagemang för att alla ska få del av konst har visat sig genom att han målat ute på arbetsplatser, och nu sen ett halvår har en öppen målarateljé med fönster ut mot Kvarngatan.

Västerviks-Tidningen nominerar:
Samet Ibram, Niclas Hagelin, Andreas Nikolaidis och Pierre Ahlstrand – Vuxna på stan
Motivering:
Genom kommunalt stöd, ideella krafter och ett otroligt engagemang ger Vuxna på stan trygghet för våra barn och ungdomar nattetid! Deras synlighet och omtanke kan rädda liv.

Västerviks Citysamverkan nominerar:
Tobias Ahlstedt, Handelsledare
Motivering:
Med ett stort hjärta för Västervik, för stadskärnan, för torgen och platserna, för verksamheterna, för musiken och för människorna engagerar Tobias sig oförtrutet för att göra Västervik levande och härligt!

Årets Västervikare

Årets Västervikare 2018

Västervik Gunilla Johansson och Bertil Wilén fick flest röster när Årets Västervikare 2018 röstades fram.

Det är VT:s läsare som röstat fram vinnarna bland de fyra kandidaterna. Priset delades ut av VT:s nyhetschef Elin Lönn och chefredaktör Christoffer Nielsen under Tjustgalan på Gränsö Slott den 22 september.

Gunilla och Bertil har jobbat för Västerviksortens Ryttarförening i decennier. De var båda glada över priset och den uppmärksamhet som ridsporten får genom det när de tog emot priset på Tjustgalan.

Deras nominering löd så här: "Västerviksortens Ryttarförening, VORF, är en mycket aktiv förening som samlar tjejer och killar, små barn på ponnyridning såväl som gamla veteraner, nybörjare såväl som tävlingsryttare. Vi nominerar två av alla aktiva i föreningen för att lyfta fram ryttarföreningens stora betydelse, inte minst för unga tjejer."

De tre övriga kandidater till priset var Räddningstjänsten, Västerviks kommun, Torgny Gunnarzon och Magnus Tofvesson, Sportbilsdagen, samt Andreas Nilsson och Hanna Torstensson, Västerviks Gästhamn.

Kandidaterna var nominerad av Västerviks-Tidningen, Västerviks Företagsgrupp/Företagarna, Västervik Citysamverkan och Föreningarna i Tjust.

Årets Västervikare ska leva upp till följande kriterier: ”Person eller grupp av personer som under året genom sina handlingar och sitt engagemang i det stora eller lilla vågat välja sina egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, den framtid och det engagemang vi vill förknippa med Västervik”

 

Årets Västervikare 2017

Årets Västervikare

Västervik Han tog hem det prestigefulla priset.

Tusentals röster kom in när Årest Västervikare 2017 skulle utses. Och på lördagskvällen den 30 september presenterades vinnaren på Tjustgalan på Gränsö.

Priset som Årests Västervikare 2017 gick till Hans-Åke Harrysson - stadens korvgubbe.

"Korvgubben mitt i stan är en av Västerviks mest kända och uppskattade entreprenörer. Har med åren blivit en institution på Spötorget, som alltid har tid att byta några ord. Men inte bara det. Även initiativtagare till politikerveckan, Västerviks eget Almedalen, och den uppskattade julmarknaden i Stadsparken."

VT:s chefredaktör Christoffer Nielsen och biträdande nyhetschef Elin Lönn delade ut priset.

Priset delas varje år ut till en Person eller grupp av personer som under året, genom sina handlingar och sitt engagemang, i det stora eller lilla, vågat välja egna vägar och därigenom blivit en förebild för de värden, framtidstro, engagemang och handlingskraft, vi vill förknippa med Västervik.

Västerviksborna har röstat fram vinnaren här på vt.se och via kupong från papperstidningen.

De fyra kandidater som fanns att rösta på har nominerats av Västerviks-Tidningen, Föreningsrådet i Tjust samt Tjustgalan genom Företagarna och Västerviks Företagsgrupp.

Förutom Hans-Åke Harrysson var även Annika Boman, Swedish Floorball Open med Fredrik Ohlsson, Richard Detterberg och Eric Kristiansson samt Lena Strömbäck nominerade.

Årets Västervikare 2016

Årets Västervikare

Västervik Västervik IK:s A-lag är Årets Västervikare 2016! Lagets prestation att gå upp i Hockeyallsvenskan vägde tyngst när VT:s läsare röstade fram vinnarna av det prestigefyllda priset.

Motiveringen lyder:

"Presentation överflödig. I vintras lyfte spelarna hela Västervik genom sin serieseger och avancemang till Hockeyallsvenskan. Plötsligt pratade alla ishockey i stan och stoltheten över VIK gick nästan att ta på. För några år sedan spelade laget i division två, nu får det möta storheter som Södertälje, Modo och AIK. Vintrarna har blivit roliga!"

2000 personer deltog i omröstningen 2016. VIK behåller utmärkelsen tills nästa Årets Västervikare koras i september 2017.

Stort grattis, VIK!