DEBATT Svar till Styrenius ledare i VT 30/6.

Ja, Styrenius har rätt på alla sätt. Dessutom är det ytterligare ett parti, Tjustpartiet, som är lika tydligt och ”osexigt”, det vill säga säger bestämt nej till en södra infart och vägrar släppa idén om att våra skattemedel ska användas klokt och till vad en kommuns grundläggande kärnuppgifter är: att sörja för medborgarnas välfärd (skola, vård och omsorg), inte till att ”sätta Västervik på kartan”, som våra styrande politiker och Björn Ulvaeus tjatat om i minst 10 år.

Vi har ju redan hittat hit och valt den här stan att bo i. Det är inte spektakulära byggen, flygplatser, storskaliga planer för ombyggnad av Bökensved, jippon, spektakel och event som Västerviks barn, sjuka och gamla i första hand behöver. Ideliga indragningar och evigt snålande i skola, vård och omsorg är rent skamligt. Gör det ni är satta att göra! Sluta ”leka” med våra skatte

Vårt kommunalråd (Krohnstål) sa till och med i en utfrågning om finansieringen att han är ”...beredd att ta hela kostnaden” (VT 2017-12-07). Jamenvisst, Krohnstål. Betala själv då, men inte med våra pengar!

Miljöpartiet! Var är ni? Att bara tigande gömma sig bakom Krohnståls (S) rygg och hoppas få vara med och trycka på någon knapp ibland bör inte vara ett miljöpartis sanna inställning i en fråga, som den om Södra Infarten och den om utbyggande av flygplats intill sjön Hjorten, vår dricksvattentäkt. Vår kommun behöver modigare politiker och klokare tjänstemän om vi ska kunna höja nivån och få mer trygga och nöjda invånare, det vill säga i första hand för oss medborgare, som redan hittat hit och valt att bosätta oss här.