Debatt Jag har i valrörelsen besökt alla länets olika delar. Jag har mötts av frågor i Loftahammar om varför det inte finns någon distriktssköterska tillgänglig där utan man ska åka många mil till Gamleby. Jag har varit i Gullabo och mött frågan om varför det är så svårt att få en tid på hälsocentralen. Vid ett samtal i Kristdala kom frågan om hur vi utvecklar de mindre orterna och bidrar till att stärka livskraften som finns och göra det enklare för företagen. Var på marknaden i Löttorp och fick frågor om hur vi möter torkan och skapar utveckling för jord och skogsbruk. Fick en fråga i Emmaboda om varför man drar in busstrafik så att ungdomarna inte kan pendla till sin gymnasieskola i Växjö.

Valrörelsen fylls av alla dessa samtal. Men för mig så visar det på att Kalmar län nu behöver ett ledarskap som ser hela länet. Som ser behovet av tillgång till fast läkare i hela länet inte bara på de större orterna. Vi behöver utveckla möjligheterna att skapa filialer i primärvården och skärpa samverkan med kommunerna för mer nära vård. Köerna i vården måste bort och vårdgarantin skärpas så att vi inte lämnar patienter åt sitt öde i kön. Vi måste se möjligheten i att också ha privata vårdgivare i vårt län. Vi behöver skapa ett bättre företagsklimat som göra att företagen kan utvecklas på landsbygden såväl som i städerna i vårt län. Vi behöver upphandla klimatsmart och Närproducerad mat så att vi vet vad det är vi serverar och driva på utvecklingen för bättre mat. Kollektivtrafiken behöver utvecklas med pendeltåg på Stångådalsbanan och Krösatåg mot Växjö, samtidigt som vi säkrar möjligheter till pendling för våra ungdomar, även de som bor på landsbygden.

Vi har nu chansen att tillsammans ge Kalmar län en ny start, där vi tillsammans utvecklar länet och tar vara på de möjligheter som finns. Centerpartiet och jag är redo att skapa ett nytt ledarskap med övriga Allianspartier. Nu är det dags för ny ledning i landstinget i Kalmar län!