Debatt Hej kamrater! Jag är en hen och förtroendevald i fackförbundet GS. Det är en ära för mig och vet ni vad? Det bästa med att vara förtroendevald i facket är att man inte nödvändigtvis behöver va politisk korrekt.

Jag säger rent ut, jag är förbannat trött på delar av den debatt som förs. Varför talas det aldrig om de saker som är viktiga? Vi, i arbetarrörelsen, har världens bästa idé!

Arbetarrörelsen har i alla tider arbetat för allas lika värde, för rimliga arbetsvillkor, rimliga löner, för en grundtrygghet som ska omfatta alla i vårt land, allt det där känner vi till. Vi har stiftat lagar som hjälper oss i det arbetet. Bland dessa lagar finner vi LAS, MBL, studieledighetslagen, arbetsmiljölagen och förtroendemannalagen. Vi tecknar kollektivavtal som säkerställer arbetsvillkoren.

De här grejerna är alltid utsatta för hot. Det finns människor som oavbrutet hittar luckor i dom här lagarna vilket gör att vi idag har arbetare mitt ibland oss. Inom åkerier, inom vården, bland taxichaufförer, byggnadsarbetare för att nu nämna några exempel kan lönen vara så låg som 35 kronor i timmen.

Sverigedemokraterna som i grunden är rasistisk har till motsats till arbetarrörelsen världens sämsta idé! De har nämligen idén om människans OLIKA värde..... Ni hör ju själva kamrater... Det är ju så korkat att det nästan inte går att säga det.

”Vi är lite smygrasister allihop”, hör man ibland. ”Tar vi inte in för många? Vad kostar det?

I en tid där var femte svensk kan tänka sig att rösta på SD. I en tid där fler tror på uppgiftslämnare som förmedlar alternativa fakta. I en tid där rasismen och intoleransen börjar växa sig så stor som på 30-talet, där svarta kunde jämställas med apor. Judar ska vi inte tala om. Det var helt okej att misshaga en jude. I nazismens germanska rike gasade man ihjäl judarna, allt det där känner vi till.

En fullkomligt ofattbar verklighet i vår samtid! Idag är det lättare att leva som homosexuell än på 1970 talet. Kvinnor är mer jämställda, idag, än tidigare. Alltså, vi är bevisligen mer toleranta idag, men ändå kan alltså var femte svensk tänka sig att rösta på ett parti som delar upp människor: Vi och dom!

Det är helt i strid med den fackliga ideologin om människans lika värde. Människor är en tillgång , Jimmie Åkesson! Fattar du inte det, fattar du ju inte livet självt!

Tillsammans kan vi göra Sverige till ett ännu bättre land att leva i, där vi är jämlika, där alla har drägliga löner och arbetsvillkor, där vi har ett bra socialt skyddsnät. Allt det där har våra kamrater kämpat för redan på 1800 talet.

Deras kämpande gav oss ett bättre liv, därför har vi alla ett ansvar att kämpa vidare i våra forna kamraters anda. Kamrater, tillsammans är vi starka. Länge leve organisationen!