INSÄNDARESvar till Leif ”Vilse” Andersson VT 25/6 I VT den 25 juni 2018 påstår Leif ”Vilse” Andersson att det finns nog med parkeringsplatser i centrala Västervik.

Det är helt korrekt i dagens läge, men snart blir det ändring för kommunen planerar sedan länge att bebygga Stenhamraområdet, som i dag hyser cirka 250 bilar. Det talar man ganska tyst om, men det finns planerat och skissat.

För att ersätta denna parkering måste man bygga parkeringshus, och detta är tänkt att uppföras på nuvarande parkeringsytan nedanför Ellen Key-skolan. För att rymma ytterligare cirka 200 bilar behövs åtminstone 3 plan, kanske 4. Läget kanske är bra för parkeringshus, men det kommer ju att byggas över en begravningsplats, vilket säkert kommer att medföra extra kostnader för flyttning av denna, i form av ny begravningsplats med kostnader som man i dag inte kan överblicka. Vem ska betala allt detta? Det ska naturligtvis vi betala, vi som bor här! Blir det här bättre för oss? Alls icke, det blir mycket sämre och dyrt, och vi kommer att få betala för parkeringsplatsen, inte bara på skattsedeln, utan varje månad, om vi nyttjar parkeringen.

Nackdelen med parkering på den platsen är ju uppenbar för all som bor åt Gamla Norr-hållet, Norrbackaområdet med mera. Här bor ju många äldre människor med handikapphjälpmedel. Ska de behöva ta sig genom halva stan för att komma till bilen? Det är ju helgalet. Stenhamra har ett utmärkt läge, både för oss som bor här och för besökare till centrum. Det är gratis! Det tar 5 minuter att gå till Fiskaretorget för en med friska ben. Bilarna behöver inte in och trängas i stan!

Varför gör våra politiker på detta sätt mot oss? Ja, de har väl läst någonstans att man ska förtäta bebyggelsen. Det är modernt. Ingen verkar ha funderat på om det är bra för oss som bor här!

Till Leif ”Vilse ”Andersson vill jag säga: det är inte, som du tror, ”det bilburna folkets bekvämlighet” som styr parkeringsplatserna, utan politikernas ambition att...ja, vad är dom ute efter?