Insändare Nu i jultider så fylls tidningarna av uppmanande insändare från ekoterrorister, det vill säga militanta veganer och djurrättsaktivister, som vill ge oss köttätare dåligt samvete, få oss att sluta äta kött i allmänhet, och julskinka i synnerhet.

Något som dessa verklighetsfrånvända grupper helt har missat är Sverige är världsledande inom djurskydd, att våra lagar för att djuren ska ha det så bra som möjligt är de strängaste som finns. Svenska grisar och kossor mår väldigt bra och får endast antibiotika när de blivit sjuka till skillnad från många andra länder där de matas med mediciner i förebyggande syfte.

Det är också så att vårt svenska vackra unika väl fungerade landskap faktiskt måste ha betande djur för att bevaras. Många arter är beroende av öppna landskap, och att utrota insekter och djur är väl inte dessa ”balkongbiologers” agenda!?

Vi som bor på landsbygden, lever och verkar i naturen, ofta med daglig kontakt med djurliv, förvånas och förfasas över denna okunskap, dessa fantasier och lögnaktiga förmaningar som fullkomligt svämmar över från alla håll. Att vi i Sverige plågar djur, att vi kan överleva på grönsaker, att djuren är som människor och så vidare.

Att klimatet påverkas så mycket av kött är nog vår tids största hittepå! Vad sägs om att sluta köpa kläder som produceras under både omänskliga och miljövidriga former, att sluta använda palmolja som utrotar regnskogar och dess djurliv, att sluta äta så kallad ”ekologisk” mat, ofta importerad från andra sidan jordklotet! Dubbelmoral så det skriker om det!

Det är bara att beklaga att folk inte begriper bättre, många tror faktiskt på riktigt att det gula i ägget är en kyckling till exempel, man vet inte längre hur mat tillverkas, och det är riktigt skrämmande!

Köp svensk mat, och strunta i all lögnaktig antiköttkampanj. Ät din julskinka med gott samvete.

Jag önskar dig en fantastisk god jul, med svenska logiska råvaror, och ett gott nytt år!