Insändare I år är valet extra spännande då jag finns som kandidat nummer tre på Liberalernas lista till kommunfullmäktige.

Varför gör jag detta?

Jo, för jag vill förändra och förbättra möjligheterna för förenings- och kulturlivet i Västerviks kommun.

För jag tror att den nya kulturen är modern och digital, att den är nyfiken och att den ständigt hittar nya uttrycksformer.

Den bryr sig inte om mitt ursprung, min bakgrund eller min sociala status.

Jag hittar den i filmer, i böcker, i datorn, i mobilen och i surfplattan, på rasten, på semestern, i vardagen och i drömmarna.

Den är skapande, den är interaktiv, den är inkluderande, den är fantasy och science fiction, den är spel och voicechattar, den är vidriga tentakelmonster och asgrymma tärningar, den är drakar och mutanter, den är heroiska hjältinnor och besvärjelserabblande magiker, den är högupplösta superhjältar och bländande e-sport, den är mysiga NärCon-lajv och grym fantastik, den är episka rymdstrider och helt underbara medeltidsveckor.

Västerviks kommun behöver en mer engagerad och nyfiken kulturpolitik som erkänner nya kulturformer.

Västerviks kommun behöver ett rikare föreningsliv, där ett ömsesidigt erkännande är grunden för en sund demokratiprocess, där unga och nyanlända ges samma möjligheter och förutsättningar att upptäcka och utveckla sitt medbestämmande, samverkan och gemenskap.

Västerviks kommun behöver en riktig föreningscoach som gör det enkelt, för såväl unga, gamla och nyanlända, att bilda och utveckla sina unika kulturföreningar.

Västerviks kommun behöver återinrätta Kultur- och Fritidsnämnden och vi behöver levande kulturkvarter där moderna bibliotek är naturliga mötesplatser och nav.

Västervik kan bättre och jag vill vara med och förändra – därför hoppas jag att du kryssar Fredrik Lindström för en liberal kultur och fritid i Västerviks kommun.

Västervik kan bättre – Game on!