Insändare NEJ NEJ. Det som inte fick hända, det sker just nu mitt framför oss. Onkologenheten stänger sin verksamhet i Västervik. Hur kan det bli så här?

Nu måste ni valda landstingspolitiker och övriga förtroendevalda visa framfötterna så att inte eftervården för cancerpatienter i norra länet försvinner. Det är tufft nog att få diagnos för cancer, och sedan sitta i bil buss ner till Kalmar för cytostatikabehandlingen som för många tar 3–5 timmar i droppform. Lägg sedan till restiden från Edsbruk, Ukna – Kalmar fram och åter 36-38 mil så är nog den dagen fullbokad. Olika cancer, olika behandlingsprogram, dagar, veckor, månader. Oron, ångesten för det man genomgår. Hur kan man tro att man är någon bra bilförare, alla kanske inte har någon följeslagare.

Det är inte skrubbsår vi pratar om. Trötthet, matlusten sviker, med mera. Genomgick själv en sexmånaders cellgiftskur förra våren så jag tror jag vet vad jag pratar om!

Visa nu vad ni har betalt för, landstingspolitiker, och se till att stängningen är ett aprilskämt och börja planera för en utbyggnad av cancervården på Västerviks sjukhus.