Insändare Politikerna i de stora partierna vill ha en södra infart till en kostnad av 500 miljoner kronor. De har redan budgeterat detta så pengarna kommer att finnas. Besparing är två minuters bilfärd till centrum.

För samma pengar kan man:

• Satsa fem kronor extra per dag på lokalproducerad mat för kommunens alla elever och övriga inom vård och omsorg. Kostnad cirka 81 miljoner kronor för tio år.

• 5 000 kronors löneförhöjning per månad till alla lärare. Kostnad 250 miljoner kronor för tio år inklusive skatter. Omsorgspersonalen inom kommunen bör också få en ordentlig löneförhöjning. De pengarna finns inom budgeten för lärarna som istället får 5 000 kronor.

• Cykelbana till Hornslandet, sju kilometer för cirka 28 miljoner kronor.

• Nybyggnadsproduktion av lägenheter på 25 kvadrat för äldreboende går att bygga för 1 200 000 kr/lägenhet. Totalt 100 lägenheter för 120 miljoner kronor. Lägg till 30 miljoner för fina altaner och allmänna utrymmen som dom gamla kan trivas på. Fin tomt med sjöutsikt kan nog kommunen fixa fram.

Av erfarenhet så kommer nog slutnotan för en södra infart att fördubblas när allt är klart så mitt val är enkelt. Då räcker nog pengarna också till en ny stor idrottsanläggning med simhall och ishall. Man får mycket för en miljard i stället för ett monument över pamparna.

För att få något av dessa alternativ så måste man naturligtvis rösta i kommunvalet på något lokalparti som värnar om kommuninvånarnas bästa eller annat parti som är emot södra infarten.