Insändare Svar till Malin Sjölander (M) med flera i VT 15/5

I Sveriges riksdag tycks det råda en total enighet bland alla (moderater inkluderade) riksdagspartier om att det är utredningen ”Träning ger färdighet” som ska styra specialistvården. Om detta kan man naturligtvis tycka och det har inte varit känt för oss ”vanliga dödliga” innan tv-programmet. De moderata skribenterna använder sig av orden ”stor skandal” i sin insändare.

Hur kan det komma sig att den dessa moderater med Malin Sjölander i spetsen behöver ett tv-program för att reagera? Har ni inte lyssnat på professionen tidigare? Eller om ni gjort det, hur har ni då försökt påverka era två partikollegor från länet i riksdagen? Vad har i så fall varit deras svar?

Jag må ha missat det, men jag har inte uppfattat att den flitige och ständigt kritiske insändarskribenten Malin Sjölander ägnat detta problem något utrymme i tidigare. Varför? Frågan borde ha varit högaktuell en längre tid för ett oppositionsråd?

Avslutningsvis och upplysningsvis, regeringen består inte av S+Mp+V, men det är väl också ett sätt att i sin populistiska retorik försöka vilseleda väljarna?