Insändare Om ett år är det val till Sveriges riksdag. Då får du och alla andra sju miljoner röstberättigande använda er demokratiska rättighet att bestämma vem som ska styra Sverige. Vi kristdemokrater anser att Sverige behöver en ny regering – en Alliansregering.

KD värnar den välfärd vi har byggt gemensamt – och vill att du återigen ska känna tillit till de löften som ställs ut. För idag brister välfärden. Och regeringen förblir passiv.

Vi vill införa en äldreboendegaranti så att alla över 85 år får en plats på boende när de själva vill. Människor får inte heller vård i tid. Därför gör vi en storsatsning på primärvården med större bemanning och en återinförd kömiljard.

Vi är även det enda parti som med trovärdighet fullt ut finansierar att pensionärsskatten försvinner. Vi satsar på 10 000 fler poliser och strängare straff för vålds- och sexualbrott. Och vi vill införa nya inträdesjobb för fler arbetstillfällen åt nyanlända och unga upp till 23 år som ska kunna lära sig jobbet på jobbet.

Kristdemokraternas löfte är att inte lova allt. Vi står för tuffa prioriteringar utifrån trygga värderingar. Men du kan vara säker på att det vi lovar, det håller vi. Det är vårt välfärdslöfte!