Listan av vinnare under årens lopp innehåller en hel del tunga namn. Den älskade korvgubben Hans-Åke Harrysson – som blivit känd genom sina politikerutfrågningar och den uppskattade julmarknaden – tog hem priset förra året.

2016 fick VIK Hockey priset och 2015 gick det till Steve Johansson.

Andra vinnare genom åren har varit bröderna Beshiri, dykarna Richard och Ingemar Lundgren och Fredrik Skogh, Ulf Lindholm och Katharina Arvidsson.

Alla dessa har gemensamma nämnare som jag tror krävs för att bli framröstad som vinnare av den fina utmärkelsen. De har alla gjort insatser utöver det vanliga genom att tänka utanför ramarna och inte fastna i hinder och negativa tankar. De är människor av folket, vars drivkrafter står över de flesta av oss.

Och nu är det dags att återigen utse Västerviks stolthet.

Vem, eller vilka, har gjort – eller gör – något som vi som Västerviksbor vill hylla? Ta en funderare på det, och återkom med förslag på någon som vi bör nominera. Ni kommer kunna lämna förslag fram till den siste augusti. Därefter avslöjar vi vilka kandidater som är nominerade.

Västerviks-Tidningen utser alltså en kandidat efter läsarnas förslag. Övriga tre kandidater utses av Västerviks Handel, Föreningsrådet i Tjust och Företagarna.

Därefter är det dags att rösta på en av kandidaterna! Röstningen kommer pågå från 1 september och två veckor framåt.

Vinnaren får ta emot priset på Tjustgalan den 22 september.

På vår undersida för Årets Västervikare (www.vt.se/aretsvastervikare/) hittar du all information om hur du går till väga för att nominera. När kandidaterna är utsedda kommer man även att kunna rösta på sin favorit där.