Logga in
Logga ut

vecka 37

västervik Vecka 37 Tack alla ni som har röstat på Westerwikspartiet

Ja så var det över, valet alltså. Vilken rysare. Vem skall regera med vem? Lika rörigt på riksplanet som här. Jag vill verkligen tacka er, som väldigt klokt röstade på Westerwikspartiet. En otroligt spännande kväll! Nu måste vi jobba hårt med att få våra krav tillgodosedda. Jag tror att alla inser att det kan ta lite tid men vi jobbar på. Glöm nu inte att det är möjligt att hela mandattiden att prata med oss i Westerwikspartiet. Troligen kommer vi vara tungan på vågen eftersom det är så jämnt. Inom några dagar har det säkert klarnat vem som skall leda vår kommun. Ett är säkert. Vi kommer att kämpa på för våra viktiga saker som skolan och Kulturen och att vi äldre skall ha en fin ålderdom. Den politiska kartan kommer nog förändras en hel del när man analyserat valresultaten. Kronståhl skall nu till Stockholm och sitta i riksdagen! Hoppas han nu kan fixa tågen och landsvägen. Tyvärr har hans företrädare inte lyckats. Nu får vi se vad Tomas Kronståhl kan åstadkomma. Harald Hjalmarsson får stanna hemma och koncentrera sig på kommunal politik. Dan Nilsson vill säkert styra kommunen men det gäller att få ihop laget som ser lite skadat ut. Snart vet vi vem som leder vem.

Hans Ellervik

Westerwikspartiet

Valdagen

Västervik Glöm inte att rösta det är jätteviktigt. Westerwikspartiet är ett mycket bra alternativ kommunalt.Varken vänster eller höger. Vi jobbar för hela Västerviks kommun! 

Hans Ellervik

Westerwikspartiet

vecka 36

Västervik Vecka 36

Nu är det nära valet! Det är färre röstningsplatser än vanligt. Vad händer nu blir det trängsel på de få platserna eller går medborgarna inte och röstar. Är detta slutet på vår gamla valprocedur för att  om 4 år rösta  digitalt? Gå och rösta på söndag om du inte redan röstat!

Så var det insändarna! Partiledarna ber att man skall rösta på dem annars går jorden under. Vi blir erbjudna alla förmåner. Vi pensionärer blir utlovade stora summor. Men det räcker om vi får betala skatt i rätt kolumn! Men det var kanske för enkelt.

Våra hjärtefrågor skola och kultur. Skolan diskuteras ordentligt och allt fler börjar följa vår linje.  Kulturen är jätteviktig men det intresserar inte de större partierna. Men du som väljare tror jag förstår hur viktig kulturen är. Kulturkvarteret måste byggas!

Äntligen har det dykt upp någon mer (VT  5 sept. Håkan Brolin se även Kenneth Linds insändare den 6 sept) som skriver om Kommunens räntederivat. Westerwikspartiet har hävdat att kommunen blöder genom swappar. Resultatet är som insändaren säger att  vi förlorar 40 miljoner varje år genom oskicklig hantering av räntor. Under 10 år är det 400 miljoner kronor! I finansrapporten vore det mer intressant att man redovisade i kronor än i %!

Vi lovar att varje liten misstanke om oegentligheter så kommer Westerwikspartiet försöka gå till botten med dessa.

Grattis till Ankarsrum som får en nybyggd Coop. Men man måste fråga sig om ett kommunalt bolag skall bygga för kommersiell verksamhet?

Tråkigt att valsedlar för vårt parti försvinner!

Om du som vi känner att det är viktigt att jobba tillsammans med andra partier för att utveckla hela Västerviks kommun så lägg din röst på Westerwikspartiet. Vi är inte vänster eller höger utan jobbar med sakfrågor. Den som styr oss är ingen i Stockholm utan det är du som styr och kan påverka under hela mandattiden.

Hans Ellervik

Westerwikspartiet

Vecka 35

Västervik Vecka 35

Westerwikspartiet undrar hur skall vi kunna komma fram med vallöften i klass med S? Vi konstaterar att det inte går och borde inte gå för dem heller. Vi kommer inte lova något men vi kommer kämpa för Västerviks kommuns bästa om vi får din röst. Jag ställde en fråga till en ledande socialdemokrat häromdagen var ni fått 4,8 miljarder så plötsligt? Pengarna kommer från överskottet var svaret! I det politiska livet lägger man en budget som skall hålla, redovisar alla summor men tydligen inte här. Senaste lokala vallöftet är att vi får en ishall och det lovar man utan att ens ha vunnit valet. Är det inte en multihall vi borde ha om vi har pengar? I och för sig gillar jag snabba beslut men de skall vara genomtänkta och det blir det om det finns ett demokratiskt styrelseskick.

Har vi inte pengar till musikundervisningen på gymnasiet? Estetlinjen förvann. Är det mer som skall bort? Rykten florerar om utställningshallen i Bryggaren! Kultur är inte kärnverksamhet säger M i en insändare och blandar ihop Westerwikspartiet men ett annat parti.

Westerwikspartiet förstår hur viktigt vårt liv är med kärnverksamhet som har inslag av kultur och fritidsverksamhet. Vi vill arbeta för att man på nytt skapar en särskild nämnd med uppdrag att stödja och stimulera ett aktivt, rikt kultur- och fritidsliv. En nämnd som aktivt och demokratiskt förbereder och analyserar vad som blir bäst för kommunen. Vi vill ge mera pengar till föreningarna i form av hjälp med utveckling, marknadsföring, men framförallt utveckla föreningarna emellan.

Vi hoppas att vi nu skall få många röster så vi tillsammans kan utveckla hela Västerviks kommun

 

Westerwikspartiet

Hans Ellervik

vecka 34

Västervik Vecka 34

Veckorna går rasande fort fram till valet. Nu skall alla få reda på allt innan valet. Partiföreträdare utfrågas om allt. Varje tidning avslöjar så här går det. Någon sagt något intressant och så vidare. Enligt Lärarnas tidning har Gunnar Jansson sagt att det blir ingen höjning av lärarlönerna! Så nu vet vi det på tal om tidigare satsningar i skolan, se förra veckans blogg. Skolan är vår framtid, inte kanske din eller min, men våra barns och barnbarns. Vi måste ge vår ungdom en start i arbetslivet genom en bra skola på alla nivåer. Westerwikspartiet kommer verkligen jobba för det.

Utan en massa buller och bång anländer Försvarsminister Peter Hultqvist till vår lilla stad. Några av oss i FRG (frivilliga resursgruppen) var kallade förutom Kustbevakning, Räddningstjänsten och kommunen till Luzerna. Vi som var inblandade i insatsen i Flatvarp fick möjlighet att redogöra för händelserna och efter detta diskussioner i mindre grupper. Peter Hultqvist var mycket intresserad och antecknade mycket. Vi fick väldigt mycket beröm för våra insatser. Oljeutsläppet på vår kust har blivit rubriker massmedialt även på hög nivå. Varför har det gått så bra? Jo tack vare allas insatser och samarbetsvilja.

Det vore nog något för politiken med samarbetsvilja, lyssna på andras klokhet och sedan jobba för Kommunens bästa. Vi i Westerwikspartiet har det som vision med tre ord samarbete, utveckling och tillväxt. Vi kommer gärna att samarbeta med alla partier som följer lagen och har värdegrunden, ett samhälle där människor med olika bakgrund kan leva och respektera varandra. Westerwikspartiet är ett lokalt parti, inte vänster inte höger. Vi koncentrerar oss på vad som är bäst för Västerviks kommun. Vi bildades redan 1976 under förkortningen VDM.

 

Hans Ellervik

Westerwikspartiet

Jag bor på Hornslandet och representerar Westerwikspartiet (partiet bildades 1976 med namnet VDM) i kommunstyrelsen och fullmäktige. Jag har varit ordförande i Stiftelsen Västerviks museum samt ordförnde i Kultur och Fritidsnämnden.

Jag har en bakgrund som generalistutbildad officer under min yrkesverksamma tid. 1997 flyttade jag åter till Västervik.

Att jag började arbeta politiskt berodde främst på mitt intresse för kulturens viktiga roll i samhället. Att jag fortsatt beror att jag vill vara med och försöka utveckla och förnya den lokala demokratin. Westerwikspartiet jobbar enbart med lokal politik. Vi är varken höger eller vänster utan jobbar enbart med sakfrågor. Vi sammarbetar med alla partier som vill göra något bra för Västerviks kommun. Min roll och mina möjligheter som kommunpolitiker gör att jag vill använda bloggen till att ge mina kommentarer på politik som rör Västerviks kommun och oss som bor här.
  • Senaste blogginläggen
  • Mest lästa bloggar

Bloggar

Politikerbloggar