Sverigedemokraterna har i sin budget påvisat att man är det enda parti som är beredd att axla ledartröjan när det gäller framtidens energiförsörjning. Detta gör vi genom att, i vår budget, avsätta 475 miljoner kronor till en forskningsreaktor som skall bli prototypen till den fjärde generationens kärnkraftverk. Dessa reaktorer utlovar 100 gånger bättre bränsleutnyttjande, det vill säga en avfallsmängd som är högst en procent av dagens avfallsmängd. Avfallet från dagens reaktorer är en risk i 100 000 år. Med de nya reaktorerna beräknar man risken av det nedgrävda avfallet till tusen år. Det är inte uteslutet att risktiden blir ännu kortare eftersom forskningen inte står stilla.
I de nya reaktorerna kan man använda sig av restprodukter från våra nuvarande kraftverk och som ligger lagrat djupt ner i berggrunden. Mängden avfall som är förvarade i bergrummen räcker i flera sekler, vilket innebär att vi kan trygga vår energiförsörjning i flera generationer. Den nya generationens reaktorer kommer även att bli säkrare, eftersom man kommer att använda smält bly som kylmedel i stället för vatten, som lätt förångas vid en olycka (liknande den som hände i Japan). Kungliga Tekniska Högskolan har fått fram en stålvariant som klarar av rostangrepp från smält bly. Bly har även den fördelen att det leder till färre problem med restvärme. Det stål som KTH har tagit fram, har väckt uppmärksamhet utomlands och de länder som är beredda att satsa på den nya tekniken vill handla stål av Sverige. Den första kommersiella 4G-reaktorn beräknas vara i bruk om endast 15 år.
För att Sverige inte skall komma på efterkälken när det gäller utveckling av nya reaktorer, bör övriga partier stödja SD i denna viktiga utveckling och inte sätta allt för stor tro på vindkraften. För vindkraften ser utvecklingen inte positiv ut, på grund av den klimatförändring som nu sker. Vindarna över den Skandinaviska halvön har enligt SMHI minskat de tio sista åren. Detta beror på temperaturökning vid Nordpolen, som i sin tur beror på koldioxidutsläppen. Vi kommer i framtiden få se fler stillastående vindkraftverk på grund av minskad vind, eftersom det kommer att ta lång tid att hejda den stigande temperaturökning som nu sker vid polen.
Kärnkraften för inte bara elände med sig som många okunniga hävdar. Här är några bra exempel: Klimatforskare vid NASA och Columbia universitet i New York har beräknat att den minskade användning av kol och olja som kärnkraften ersatt under perioden 1971-2009 har förlängt livet på 1,84 miljoner människor genom minskade luftföroreningar och därmed minskade fall av lungcanser och kronisk bronkit. Kärnkraften har minskat växthusgaserna med 64 gigaton. Innan man tar ställning till om fler vindkraftverk skall byggas, bör beslutfattare på både nationell och kommunal nivå skaffa sig mer kunskap i detta ämne och inte blint följa det egna partiets ideologiska synsätt, om man inser att beslut kommer att fattas på icke tillräckliga kunskaper. Ett sådant beslut kan ge en visuell miljöförstörelse under en lång tid.