Välkommet med nytt bageri

Debatt2016-01-23 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Välkomna Gabriella och Matilda Skälhammar med ert nya bageri! Jag kommer att bli trogen kund. Det blir några mil extra, men det åker jag gärna för god kvalitet.

När jag var barn, det är länge sedan, bakade mor sex limpor åt gången. De jäste länge vid spisen. Så gott det blev med smör på och mjölk till. Något sovel behövdes inte. I decennier har jag saknat det brödet, varför kan ingen baka så nu? Kan ni?

När man går i affärerna och köper närbakat bröd är det ointressanta brödklumpar man får. I ärlighetens namn finns det sällsynta undantag.

Försök att hitta en frasig och välsmakande småfranska. I varje kvartersbutik runt Medelhavet finns de, men här i Sverige kan ingen baka med sådan kvalitet.

Jag uppmanar läsarna om tips, var i Tjust kan man hitta en välsmakande småfranska med bra kultur och kvalitet?

Fulla med frön är limporna. Jag vägrar köpa sådant billigt skräp, det fastnar i tarmen. Det handlar om kultur, att odla, vårda och vörda.

När ni Gabriella och Matilda nu öppnar er butik är det ett stycke kulturhistoria som skrivs. Det får kosta extra.

Läs mer om